Ainekset
5 leipää
0,5 l | vettä |
25 g | hiivaa |
1 rkl | sokeria |
2 tl | suolaa |
0,5 dl | ruokaöljyä |
8 dl | Myllärin Leivontakarkeita Vehnäjauhoja |
5 dl | Myllärin Hiivaleipäjauhoja |

Valmistusohje
- Valmista leipätaikina. Mittaa kulhoon puoli litraa kädenlämpöistä vettä sekä 25 g hiivaa ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon suola, sokeri ja ruokaöljy. Sekoita.
- Lisää nesteen joukkoon 8 dl Myllärin Leivontakarkeita Vehnäjauhoja sekä 5 dl Myllärin Hiivaleipäjauhoja. Alusta napakka taikina. Kohota hyvin.
- Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa viiteen osaan. Leivo paloista isoja pyöreitä ja tasapintaisia sämpylöitä. Siirrä sämpylät leivinpaperilla suojatun uunipellin päälle. Peitä sämpylät leivinliinalla. Kohota hyvin.
- Paista 220 asteisessa uunissa 25 minuuttia. Älä peitä vaan anna jäähtyä avoimena. Näin leivän kuori säilyy kovana ja keitto pysyy hyvin leivän sisällä.
- Leikkaa jäähtyneistä leivistä hattu pois niin, että kohdistat veitsen leivän keskiosaa kohti. Koverra haarukalla leivästä sisus pois.
- Paahda leivän sisus kuumalla pannulla öljyssä tai voissa.
- Tarjoile perinteisen tšekkiläisen bramboračkan, eli perunasta ja sienistä tehdyn keiton kanssa. Ripottele paahdetut leivän murut keiton päälle.
Vinkki! Erilaiset kasvissosekeitot sopivat loistavasti leipäkuoren sisällä tarjoiltavaksi.