Leipäkuori ja Bramboračka-keitto

30-60 min. | Keskitaso

  • Ruoanlaitto
  • Leivät ja sämpylät
Ainekset

5 leipää

0,5 l vettä
25 g hiivaa
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
0,5 dl ruokaöljyä
8 dl Myllärin Leivontakarkeita Vehnäjauhoja
5 dl Myllärin Hiivaleipäjauhoja

 

Valmistusohje
  1. Valmista leipätaikina. Mittaa kulhoon puoli litraa kädenlämpöistä vettä sekä 25 g hiivaa ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon suola, sokeri ja ruokaöljy. Sekoita.
  2. Lisää nesteen joukkoon 8 dl Myllärin Leivontakarkeita Vehnäjauhoja sekä 5 dl Myllärin Hiivaleipäjauhoja. Alusta napakka taikina. Kohota hyvin.
  3. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa viiteen osaan. Leivo paloista isoja pyöreitä ja tasapintaisia sämpylöitä. Siirrä sämpylät leivinpaperilla suojatun uunipellin päälle. Peitä sämpylät leivinliinalla. Kohota hyvin.
  4. Paista 220 asteisessa uunissa 25 minuuttia. Älä peitä vaan anna jäähtyä avoimena. Näin leivän kuori säilyy kovana ja keitto pysyy hyvin leivän sisällä.
  5. Leikkaa jäähtyneistä leivistä hattu pois niin, että kohdistat veitsen leivän keskiosaa kohti. Koverra haarukalla leivästä sisus pois.
  6. Paahda leivän sisus kuumalla pannulla öljyssä tai voissa.
  7. Tarjoile perinteisen tšekkiläisen bramboračkan, eli perunasta ja sienistä tehdyn keiton kanssa. Ripottele paahdetut leivän murut keiton päälle.

Vinkki! Erilaiset kasvissosekeitot sopivat loistavasti leipäkuoren sisällä tarjoiltavaksi.

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.