Myllärin by Helsinki Mills

Karjalanpiirakat kauratäytteellä

Mitä sitä riisiä, kun täällä on kauraakin...

Valmistelu

Passiivinen
45 min
Aktiivinen
45 min
Yhteensä
1 h 30 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
VG
Kasvisruoka
Ladataan...

Ainesosat

15

piirakkaa

Kauratäyte

8 dl vettä
2 dl kuohukermaa
1 tl suolaa

Kuoritaikina

2 dl kylmää vettä
1 rkl rypsiöljyä

Lisäksi

3 dl maitoa
50 g voita

Ohjeet

  1. Karjalanpiirakat kauratäytteellä on kotimaisempi vaihtoehto perinteisille riisipiirakoille. Piirakoiden valmistus on itse asiassa tosi helppoa. Aikaavievin osuus on puuron keittäminen. Voit valmistaa sen jääkaappiin odottamaan halutessasi jo edellisenä päivänä.

  2. Aloita valmistamalla puuro. Kiehauta vesi, lisää kaurajyvät ja anna kiehua hiljalleen, kunnes vesi on imeytynyt. Lisää loppuvaiheessa kerma tai maito, suola ja kaurahiutaleet. Anna hautua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen n. tunnin ajan, kunnes maito on imeytynyt. Jäähdytä.

  3. Valmista kuoritaikina. Mittaa kulhoon kylmä vesi, lisää Ruisleipäaines ja vaivaa tasaiseksi. Lisää joukkoon vielä rypsiöljy ja sekoita.

  4. Pyöritä taikinasta jauhotetulla pöydällä tanko, jaa se 15 tasakokoiseen osaan ja pyöritä palloiksi. Kaulitse Ruisleipäainesta apuna käyttäen soikioiksi. Levitä soikion keskelle täytettä ja rypytä reunat täytteen päälle. Paista 275-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.

  5. Mittaa kattilaan maito ja voi. Kuumenna, kunnes voi sulaa. Kastele karjalanpiirakat heti uunista otettuina voi-maitoseoksessa ja nosta jäähtymään.

    Tarjoa seuraksi munavoita.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
0,9 g
Proteiini
2,1 g
Energia
106,5 kcal
Hiilihydraatit
6,0 g
Rasva
8,1 g
Tyydyttynyt rasva
4,6 g
Suola
0,4 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Luonnonkala­piirakka
1 h 50 min L

Luonnonkala­piirakka

Bruschetta
2 h 15 min L, VG, K

Bruschetta

Rocky Road
1 h 15 min L, M

Rocky Road

Juureskauratto
35 min L, K

Juureskauratto