Helsingin Mylly on merkittävä kotimaisen viljan jalostaja

Myllärin-tuotteita valmistava Helsingin Mylly on kotimainen viljatalo, Suomen suurin luomuviljan jalostaja ja kauratuotteita jo yli 30 maahan vievä perinteikäs perheyritys.

Kehitämme, markkinoimme ja myymme erilaisia viljatuotteita kuluttajille, suurtalouksille, leipomoille ja teollisuudelle. Lähellä kasvatettu, suomalainen vilja on perusraaka-aineemme, josta valmistetaan jauhoja,  hiutaleita, puuroaineksia, myslejä, muroja ja ateria-aineksia. 

Meille on ollut aivan alusta saakka selvää, että voimme menestyä vain turvallisilla ja laadukkailla tuotteilla sekä luontoa ja ihmisiä arvostavalla toiminnalla. Ympäristöasiat ja vastuullisuus ovat olleet meille tärkeitä asioita jo paljon ennen, kuin niistä tuli trendi. Tänä päivänä vastuullisuus on yksi yrityksemme tärkeimmistä  arvoista ja se ohjaa vahvasti toimintaamme. 

Ympäristöystävällisyys on tärkeä osa vastuullisuutta ja se näkyy mm. siinä, että vuodesta 2020 alkaen myllyprosessimme on täysin hiilineutraali ja kaikissa tuotantolaitoksissamme käytetään vain vihreää sähköä. Myös  pakkausmateriaalivalinnoissa huomioimme ympäristönäkökohdat. Kaatopaikkajätettä myllyissämme syntyy erittäin vähän, sillä viljanpuhdistuksessa syntyvä jäte on energiajätettä, ja pakkausmateriaalit hyödynnetään kartonkikierrätyksessä tai energiajätteenä.

Luomutuotteita olemme valmistaneet jo yli 20 vuotta ja nykyisin olemme Suomen suurin luomuviljan jalostaja. Myllärin-tuotteista noin kolmasosa on luomua.

Vuosikymmenten saatossa olemme myllänneet kaikkia tärkeimpiä kotimaisia viljoja eli vehnää, ruista, ohraa ja kauraa. Viime vuosina kaura on noussut yhä suurempaan rooliin ja olemme erikoistuneet gluteenittomiin kauratuotteisiin. Suomalainen kaura sopii erilaisiin ruokavalioihin ja se on niin ravitsemuksensa kuin terveellisyytensä puolesta erinomainen raaka-aine.

Puhtaat raaka-aineet, myllärien vankka ammattitaito sekä nykyaikainen tekniikka takaavat korkealaatuiset Myllärin-tuotteet. Yrityksemme on tunnettu myös Suomen rajojen ulkopuolella:  viemme kauratuotteitamme – erityisesti luomukauratuotteita – jo lähes 30 maahan.

Tuotantolaitokset
Järvenpäässä, Vaasassa ja Närpiössä

Järvenpää

Järvenpäässä, Puurtajankadulla sijaitsevassa, tehokkaassa jauhomyllyssä jauhamme jauhot ja valmistamme erilaiset jauhoseokset ja leivonta-ainekset niin leipomoille, kuluttajille, horeca-ammattilaisille kuin teollisuuden käyttöön. Myllyn omassa laboratoriossa tutkimme jokaisen tuodun jyväkuorman ja myllyssä jauhetun jauhoerän. Laatu ja asiakastyytyväisyys ohjaavat tekemistämme.

Järvenpään myllyn yhteydessä on koeleipomo, jossa tuotekehitystiimimme kehittää ja testaa uusia tuotteita ja reseptejä.

Vaasa

Vaasan tuotantolaitoksessa valmistamme hiutaleet, leseet, rouheet, jyvät ja gluteenittomat puhdaskauratuotteet kotimaisesta, lähellä kasvaneesta viljasta.

Vaasan hiutaletehtaan tarvitsema lämpö saadaan omasta biovoimalaitoksesta, jossa poltetaan kaurankuorinnassa syntyvää, ihmisravinnoksi kelpaamatonta, kaurankuorta.

Biovoimalaitos otettiin käyttöön marraskuussa 2013. Sen ansiosta  kaikki Myllärin hiutaleet valmistetaan 100 % uusiutuvalla energialla. Tämä säästää vuosittain noin 250 000 litraa polttoöljyä. Ja koska kaurankuori on tuotannon sivutuote, polttoainetta ei tarvitse kuljettaa myllylle erikseen.

Kotimaisten kauratuotteiden kysynnän kasvun ansiosta Vaasan kauramyllyä on laajennettu jo useaan kertaan.

Närpiö

Mysli- ja murotehtaamme sijaitsee Närpiössä. Siellä valmistetaan suomalaiset Myllärin myslit ja murot, joiden pääraaka-aineena käytetään kotimaista täysjyväviljaa. Myllärin aamu- ja välipalatuotevalikoimaan kuuluu sekä tavanomaisia että luomutuotteita.

toimintaamme ohjaavat

Missio

Teemme aineksia hyvään elämään, puhtaalla omallatunnolla, luontoa kunnioittaen.

Arvot

Vastuullisuus
Yhdessä tekeminen
Jatkuvuus

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

  • Kuva saa olla enintään 2Mt.
  • Jos haluat vaihtaa liittämäsi kuvan, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja valitse toinen kuva.
  • Jos haluat peruuttaa kuvan liittämisen, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja peruuta liittäminen ("Kumoa"-nappi/mobiililaitteen takaisinmenotoiminto).

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.