Helsingin Mylly on kotimainen viljatalo

Myllärin-tuotteita valmistava Helsingin Mylly on Suomen suurin luomuviljan ja gluteenittoman kauran jalostaja. Neljännessä polvessa pyörivä suomalainen perheyritys tunnetaan laadukkaista viljatuotteistaan ja vastuullisuudestaan. 

Myllärin tuotteet on valmistettu hiilineutraalisti kotimaisesta, lähellä kasvaneesta viljasta. Tarjoamme erilaisiin ruokavalioihin sopivia, maistuvia kasvipohjaisia ruokaratkaisuja päivän jokaiseen hetkeen. Kuluttajien lisäksi asiakkainamme on mm. ravintoloita, hotelleja, leipomoita ja teollisuutta.

Olemme Suomen ensimmäinen hiilineutraali mylly. Tuotantoprosessimme on ollut hiilineutraali vuodesta 2020 lähtien.  Vastuullisuuden lisäksi arvojamme ovat yhdessä tekeminen ja jatkuvuus. 

Viemme kauratuotteita yli 50 maahan. Maailmalla meidät tunnetaan nimellä Helsinki Mills.

Myllarin_perhe

 

 

Jyvällä hyvästä

Kehitämme, markkinoimme ja myymme erilaisia viljatuotteita kuluttajille, suurtalouksille, leipomoille ja teollisuudelle. Lähellä kasvatettu, suomalainen vilja on perusraaka-aineemme, josta valmistetaan jauhoja, hiutaleita, puuroaineksia, myslejä, muroja ja ateria-aineksia. 

Meille on ollut aivan alusta saakka selvää, että voimme menestyä vain turvallisilla ja laadukkailla tuotteilla sekä luontoa ja ihmisiä arvostavalla toiminnalla. Ympäristöasiat ja vastuullisuus ovat olleet meille tärkeitä asioita jo paljon ennen, kuin niistä tuli trendi. Tänä päivänä vastuullisuus on yksi yrityksemme tärkeimmistä  arvoista ja se ohjaa vahvasti toimintaamme. 

Puhtaasti parempaa

Ympäristöystävällisyys on tärkeä osa vastuullisuutta ja se näkyy mm. siinä, että vuodesta 2020 alkaen myllyprosessimme on täysin hiilineutraali ja kaikissa tuotantolaitoksissamme käytetään vain vihreää sähköä. 

Vaasan tehtaan tarvitsema lämpöenergia tuotetaan omassa biovoimalaitoksessa, jossa poltetaan kaurankuorijätettä. Myös  pakkausmateriaalivalinnoissa huomioimme ympäristönäkökohdat. Kaatopaikkajätettä myllyissämme syntyy erittäin vähän, sillä viljanpuhdistuksessa syntyvä jäte on energiajätettä, ja pakkausmateriaalit hyödynnetään kartonkikierrätyksessä tai energiajätteenä.

Olemme valmistaneet luomutuotteita jo yli 25 vuotta ja nykyisin olemme Suomen suurin luomuviljan jalostaja. Myllärin-tuotteista noin kolmasosa on luomua.

Raaka-aineena kotimainen vilja

Vuosikymmenten saatossa olemme myllänneet kaikkia tärkeimpiä kotimaisia viljoja eli vehnää, ruista, ohraa ja kauraa. 

Viime vuosina kaura on noussut yhä suurempaan rooliin ja olemme erikoistuneet gluteenittomiin kauratuotteisiin. Suomalainen kaura sopii erilaisiin ruokavalioihin ja se on niin ravitsemuksensa kuin terveellisyytensä puolesta erinomainen raaka-aine. Lue lisää kauran hyvistä ominaisuuksista.

Puhtaat raaka-aineet, myllärien vankka ammattitaito sekä nykyaikainen tekniikka takaavat korkealaatuiset Myllärin-tuotteet. Yrityksemme on tunnettu myös Suomen rajojen ulkopuolella: viemme kauratuotteitamme – erityisesti luomukauratuotteita – jo yli 50 maahan.

Tuotantolaitokset
Järvenpäässä, Vaasassa ja Närpiössä

Järvenpää

Järvenpäässä, Puurtajankadulla sijaitsevassa, tehokkaassa jauhomyllyssä jauhamme jauhot ja valmistamme erilaiset jauhoseokset ja leivonta-ainekset niin leipomoille, kuluttajille, horeca-ammattilaisille kuin teollisuuden käyttöön. 

Tutkimme jokaisen tuodun jyväkuorman ja myllyssä jauhetun jauhoerän omassa laboratoriossamme. Laatu ja asiakastyytyväisyys ohjaavat tekemistämme.

Järvenpään myllyllä on myös koeleipomo, jossa tuotekehitystiimimme kehittää ja testaa uusia tuotteita ja reseptejä.

Vaasa

Valmistamme hiutaleet, leseet, rouheet, jyvät sekä gluteenittomat puhdaskauratuotteet Vaasan tuotantolaitoksessa kotimaisesta, lähellä kasvaneesta viljasta.

Vaasan hiutaletehtaan tarvitsema lämpö saadaan omasta biovoimalaitoksesta, jossa poltetaan kaurankuorinnassa syntyvää, ihmisravinnoksi kelpaamatonta, kaurankuorta.

Biovoimalaitos otettiin käyttöön marraskuussa 2013. Sen ansiosta  kaikki Myllärin hiutaleet valmistetaan 100 % uusiutuvalla energialla. Tämä säästää vuosittain noin 250 000 litraa polttoöljyä. Ja koska kaurankuori on tuotannon sivutuote, polttoainetta ei tarvitse kuljettaa myllylle erikseen.

Kotimaisten kauratuotteiden kysynnän kasvun ansiosta Vaasan kauramyllyä on laajennettu jo useaan kertaan.

Närpiö

Mysli- ja murotehtaamme sijaitsee Närpiössä. Siellä valmistetaan suomalaiset Myllärin myslit ja murot, joiden pääraaka-aineena käytetään kotimaista täysjyväviljaa. Myllärin aamu- ja välipalatuotevalikoimaan kuuluu sekä tavanomaisia että luomutuotteita.

toimintaamme ohjaavat

Missio

Tarjoamme terveellisiä ja vastuullisia kasvipohjaisia ruokaratkaisuja erilaisiin ruokavalioihin.

Arvot

Vastuullisuus
Yhdessä tekeminen
Jatkuvuus

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.