Helsingin Mylly on merkittävä kotimaisen viljan jalostaja

Helsingin Mylly Oy on merkittävä kotimaisen viljan jalostaja. Kehitämme, markkinoimme ja myymme erilaisia viljatuotteita kuluttajille, suurtalouksille, leipomoille ja teollisuudelle. Lähellä kasvatettu, suomalainen vilja on perusraaka-aineemme, josta valmistetaan jauhoja,  hiutaleita, puuroaineksia, myslejä, muroja ja ateria-aineksia Myllärin-tuotemerkillä. 

Vastuullisuus on yksi yrityksemme tärkeimmistä  arvoista ja se ohjaa vahvasti toimintaamme. Ympäristöystävällisyys on osa vastuullisuutta ja se näkyy mm. siinä, että käytämme kaikissa tuotantolaitoksissamme vihreää sähköä. Myös  pakkausmateriaalivalinnoissa huomioimme ympäristönäkökohdat. Kaatopaikkajätettä myllyissämme syntyy erittäin vähän, sillä viljanpuhdistuksessa syntyvä jäte on energiajätettä, ja pakkausmateriaalit hyödynnetään kartonkikierrätyksessä tai energiajätteenä.

Olemme erikoistuneet luomuun ja olemmekin Suomen suurin luomuviljan jalostaja. Puhtaat raaka-aineet, myllärien vankka ammattitaito sekä nykyaikainen tekniikka takaavat korkealaatuiset tuotteet. Yrityksemme on tunnettu myös Suomen rajojen ulkopuolella:  viemme kauratuotteitamme – erityisesti luomukauratuotteita – jo lähes 30 maahan.

Tuotantolaitokset
Järvenpäässä, Vaasassa ja Närpiössä

Järvenpää

Järvenpäässä, Puurtajankadulla sijaitsevassa, tehokkaassa jauhomyllyssä jauhamme jauhot ja valmistamme erilaiset jauhoseokset ja leivonta-ainekset niin leipomoille, kuluttajille, horeca-ammattilaisille kuin teollisuuden käyttöön. Myllyn omassa laboratoriossa tutkimme jokaisen tuodun jyväkuorman ja myllyssä jauhetun jauhoerän. Laatu ja asiakastyytyväisyys ohjaavat tekemistämme.

Järvenpään myllyn yhteydessä on koeleipomo, jossa tuotekehitystiimimme kehittää ja testaa uusia tuotteita ja reseptejä.

Vaasa

Vaasan tuotantolaitoksessa valmistamme hiutaleet, leseet, rouheet, jyvät ja gluteenittomat puhdaskauratuotteet kotimaisesta, lähellä kasvaneesta viljasta.

Vaasan hiutaletehtaan tarvitsema lämpö saadaan omasta biovoimalaitoksesta, jossa poltetaan kaurankuorinnassa syntyvää, ihmisravinnoksi kelpaamatonta, kaurankuorta.

Biovoimalaitos otettiin käyttöön marraskuussa 2013. Sen ansiosta  kaikki Myllärin hiutaleet valmistetaan 100 % uusiutuvalla energialla. Tämä säästää vuosittain noin 250 000 litraa polttoöljyä. Ja koska kaurankuori on tuotannon sivutuote, polttoainetta ei tarvitse kuljettaa myllylle erikseen.

Kotimaisten kauratuotteiden kysynnän kasvun ansiosta Vaasan kauramyllyä on laajennettu jo useaan kertaan.

Närpiö

Mysli- ja murotehtaamme sijaitsee Närpiössä. Siellä valmistetaan suomalaiset Myllärin myslit ja murot, joiden pääraaka-aineena käytetään kotimaista täysjyväviljaa. Myllärin aamu- ja välipalatuotevalikoimaan kuuluu sekä tavanomaisia että luomutuotteita.

toimintaamme ohjaavat

Missio

Teemme aineksia hyvään elämään, puhtaalla omallatunnolla, luontoa kunnioittaen.

Arvot

Vastuullisuus
Yhdessä tekeminen
Jatkuvuus

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.
Huom! Kesän aikana palautteiden käsittelyssä voi olla viivettä. Käsittelemme mahdolliset tuotevirheisiin liittyvät palautteet mahdollisimman pian, muihin viesteihin vastaamme parin viikon kuluessa.

* Pakolliset kentät

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksesi siihen, että Myllärin voi lähettää sinulle markkinointiin ja viestintään liittyviä uutiskirjeitä.