Lähipeltojen viljaa jalostava suomalainen perheyritys

Helsingin Mylly on Suomen suurin luomuviljan ja gluteenittoman kauran jalostaja. Neljännessä polvessa pyörivä, 90-vuotias suomalainen perheyritys tunnetaan laadukkaista Myllärin-tuotteistaan.

Tarjoamme erilaisiin ruokavalioihin sopivia, maistuvia kasvipohjaisia ruokaratkaisuja päivän jokaiseen hetkeen. Kuluttajien lisäksi asiakkainamme on mm. ravintoloita, hotelleja, leipomoita ja teollisuutta. Viemme kauratuotteita yli 50 maahan. Maailmalla meidät tunnetaan nimellä Helsinki Mills.

Myllärin-tuotteet on valmistettu hiilineutraalisti suomalaisesta, lähellä kasvaneesta viljasta. Olemme Suomen ensimmäinen hiilineutraali mylly. Tuotantoprosessimme on ollut hiilineutraali vuodesta 2020 lähtien.

Helsingin Myllyn vuosi 2022 numeroina

  • liikevaihto 57,6 milj. €: kuluttajatuotteet 36 %, leipomot ja teollisuus 33 %, vienti 31 %
  • henkilöstöä 98
  • valikoimissa noin 60 kuluttajatuotetta, joista 30 % luomua ja 30 % gluteenittomia

Toimintaamme ohjaavat

ARVOT

Vastuullisuus, Yhdessä tekeminen, Jatkuvuus

MISSIO

Tarjoamme terveellisiä ja vastuullisia kasvipohjaisia ruokaratkaisuja erilaisiin ruokavalioihin

VISIO

Ruokimme onnellisuutta

Myllärin Omistajaperhe

Omistajaperheestä yrityksessä työskentelevät vientimyyjä Filip Kumlin (vas.), hallituksen puheenjohtaja Maret Puhk ja toimitusjohtaja Niklas Kumlin (oik.).

Lorem ipsum
Närpiö tehtaat

Jyvällä hyvästä

Kehitämme, markkinoimme ja myymme erilaisia viljatuotteita kuluttajille, suurtalouksille, leipomoille ja teollisuudelle. Lähellä kasvatettu, suomalainen vilja on perusraaka-aineemme, josta valmistetaan jauhoja, hiutaleita, puuroaineksia, myslejä, muroja ja ateria-aineksia.

Meille on ollut aivan alusta saakka selvää, että voimme menestyä vain turvallisilla ja laadukkailla tuotteilla sekä luontoa ja ihmisiä arvostavalla toiminnalla. Ympäristöasiat ja vastuullisuus ovat olleet meille tärkeitä asioita jo paljon ennen, kuin niistä tuli trendi. Tänä päivänä vastuullisuus on yksi yrityksemme tärkeimmistä arvoista, ja se ohjaa vahvasti toimintaamme.

Puhtaasti parempaa

Olemme valmistaneet luomutuotteita jo yli 25 vuotta ja nykyisin olemme Suomen suurin luomuviljan jalostaja. Myllärin-tuotteista noin kolmasosa on luomua.

Ympäristöystävällisyys on tärkeä osa vastuullisuutta. Vuodesta 2020 alkaen myllyprosessimme on ollut täysin hiilineutraali ja kaikissa tuotantolaitoksissamme käytetään vain vihreää sähköä.

Vaasan tehtaan käyttämä lämpöenergia tuotetaan omassa biovoimalaitoksessa, jossa poltetaan kaurankuorijätettä. Myös pakkausmateriaalivalinnoissa huomioimme ympäristönäkökohdat. Kaatopaikkajätettä myllyissämme syntyy erittäin vähän, sillä viljanpuhdistuksessa syntyvä jäte on energiajätettä. Pakkausmateriaalit hyödynnetään kartonkikierrätyksessä tai energiajätteenä.

Raaka-aineena kotimainen vilja

Vuosikymmenten saatossa olemme myllänneet kaikkia tärkeimpiä kotimaisia viljoja eli vehnää, ruista, ohraa ja kauraa.

Viime vuosina kaura on noussut yhä suurempaan rooliin, ja olemme erikoistuneet gluteenittomiin kauratuotteisiin. Erilaisiin ruokavalioihin sopiva suomalainen kaura on niin ravitsemuksensa kuin terveellisyytensä puolesta erinomainen raaka-aine. Lue lisää kauran hyvistä ominaisuuksista.

Puhtaat raaka-aineet, myllärien vankka ammattitaito sekä nykyaikainen tekniikka takaavat korkealaatuiset Myllärin-tuotteet. Yrityksemme on tunnettu myös Suomen rajojen ulkopuolella: viemme kauratuotteitamme – erityisesti luomukauratuotteita – jo yli 50 maahan.

Lorem ipsum
Järvenpää tehdas
Vaasan tehtaat
Närpiö tehtaat

Tuotantolaitokset Järvenpäässä, Vaasassa ja Närpiössä

Järvenpäässä, Puurtajankadulla sijaitsevassa, tehokkaassa jauhomyllyssä jauhamme jauhot sekä valmistamme erilaiset jauhoseokset ja leivonta-ainekset niin leipomoille, kuluttajille, foodservice- ammattilaisille kuin teollisuuden käyttöön.

Tutkimme jokaisen tuodun jyväkuorman ja myllyssä jauhetun jauhoerän omassa laboratoriossamme. Laatu ja asiakastyytyväisyys ohjaavat tekemistämme.

Järvenpään myllyllä on myös koeleipomo, jossa tuotekehitystiimimme kehittää ja testaa uusia tuotteita ja reseptejä.

Valmistamme hiutaleet, leseet, rouheet, jyvät sekä gluteenittomat puhdaskauratuotteet Vaasan tuotantolaitoksessa kotimaisesta, lähellä kasvaneesta viljasta. Kotimaisten kauratuotteiden kysynnän kasvun ansiosta Vaasan kauramyllyä on laajennettu jo useaan kertaan.

Vaasan hiutaletehtaan tarvitsema lämpö saadaan omasta biovoimalaitoksesta, jossa poltetaan kaurankuorinnassa syntyvää, ihmisravinnoksi kelpaamatonta, kaurankuorta. Biovoimalaitos otettiin käyttöön marraskuussa 2013. Sen ansiosta kaikki Myllärin-hiutaleet valmistetaan 100 % uusiutuvalla energialla. Tämä säästää vuosittain noin 250 000 litraa polttoöljyä. Ja koska kaurankuori on tuotannon sivutuote, polttoainetta ei tarvitse kuljettaa myllylle erikseen.

Mysli- ja murotehtaamme sijaitsee Närpiössä. Siellä valmistetaan suomalaiset Myllärin myslit ja murot, joiden pääraaka-aineena käytetään kotimaista täysjyväviljaa. Myllärin aamu- ja välipalatuotevalikoimaan kuuluu myös luomutuotteita.