MIKSI MYLLÄRIN ON HYVÄ VALINTA?

Myllärin-tuotteita valmistava Helsingin Mylly on suomalainen luomuviljan ja gluteenittoman kauran jalostaja, joka on tunnettu laadukkaista viljatuotteistaan ja vastuullisuudestaan. 

Käyttämällä Myllärin tuotteita teet hyvän valinnan monessa mielessä: voit olla varma, että kyseessä on laadukas, suomalaiseen makuun kehitetty viljatuote, joka on valmistettu käyttäjän toiveita kuunnellen sekä eri ruokavalioihin liittyvät tarpeet huomioiden. 

Olemme sitoutuneet YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin ja kehitämme toimintaamme jatkuvasti parhaan mahdollisen syömisen ja hyvinvoinnin turvaamiseksi. Haluamme tarjota parasta mahdollista ruokaa ihan kaikille – nyt ja aina!

Helsingin Mylly on perheyritys jo neljännessä polvessa 

Neljännen sukupolven perheyrityksenä meille on tärkeää katsoa pitkälle tulevaan ja luoda kestävää hyvää ympärillemme. Jatkuvuus, yhdessä tekeminen ja vastuullisuus ovat tärkeitä arvoja yrityksessämme.

Työllistämme yhteensä noin 100 ihmistä tuotantolaitoksillamme Järvenpäässä, Närpiössä ja Vaasassa. Osaava ja hyvinvoiva henkilöstö on lähes 90-vuotiaan perheyrityksemme sydän ja jatkuvuuden edellytys. 

Lue lisää meistä myllyläisistä

 

MAISTUVIA TUOTTEITA KOKO PERHEELLE PÄIVÄN JOKAISEEN HETKEEN

Olemme tuottaneet yksinomaan kasvipohjaista ruokaa jo vuodesta 1934 ja teemme parhaamme tarjotaksemme helppoja ja terveellisiä vaihtoehtoja myös nykyaikaiselle kuluttajalle. Tuotteidemme perusraaka-aineena on lähellä kasvatettu, suomalainen vilja. 

Kasvipohjaisen ruokavalion noudattaminen on kestävää syömistä. Viljapohjaiset tuotteet sopivat mainiosti osaksi kasvisruokavaliota ja tavoitteemme on tarjota monipuolisesti terveellisiä viljatuotteita erilaisiin käyttötilanteisiin – mausta ja laadusta tinkimättä.

Myllärin tuotteet ovat 100 % kasviperäisiä ja valikoimaamme kuuluu runsaasti gluteenittomia kauratuotteita, luomutuotteita ja Sydänmerkki-tuotteita. 

Tutustu tuotteisiimme

Myllärin tuotteet valmistetaan hiilineutraalisti

Olemme Suomen ensimmäinen hiilineutraali mylly. Tuotantomme on ollut hiilineutraalia jo vuodesta 2020 alkaen. Käytämme tuotantolaitoksillamme Järvenpäässä, Närpiössä ja Vaasassa vihreää sähköä. 

Tuotamme Vaasan tehtaan tarvitseman lämpöenergian omassa biovoimalaitoksessamme tuotannossa syntyvästä kaurankuorijätteestä.

Noudatamme kansainvälisiä standardeja laadussa ja tuoteturvallisuudessa. Oman laadunvalvontamme lisäksi sekä ulkopuoliset tarkastajat että monet asiakkaamme auditoivat yrityksemme säännöllisin väliajoin. Meillä on kolme omaa laboratoriota, joista yksi on varattu gluteenittomien tuotteiden laadunvarmistukseen.


Lue lisää

Kestävä kehitys ja sietokykyinen maatalous

Myllynä visiomme ytimessä on kestävä ja sietokykyinen maatalous, joka hyödyttää sekä ihmisiä että luontoa. Varmistamme yhdessä viljelijöidemme kanssa ruoantuotannon tulevaisuuden ja vähennämme ympäristölle aiheuttamaa rasitusta.

Maanviljelyyn ja sitä kautta tärkeimmän raaka-aineemme saatavuuteen vaikuttavat sään ääri-ilmiöt, maaperän köyhtyminen ja lajikato on tärkeää saada hidastumaan. 

UNIIKIT, KOTIMAISET KAURAUUTUUDET RUOANLAITTOON 

Kehitämme jatkuvasti uusia, terveellisiä ja ilmastoystävällisiä vaihtoehtoja aamu- ja välipaloille sekä ruokapöytään.

Suomalaisilla pelloilla viljellyt Myllärin Pitkäjyväinen Kaura ja Myllärin Gluteeniton Villikaura muistuttavat suutuntumaltaan riisiä, mutta ovat terveellisempiä ja ennen kaikkea ympäristöystävällisempiä: kauran hiilijalanjälki on jopa 70 % riisiä pienempi!

Tutustu tuotteisiin

 

VAIKUTAMME YHTEISKUNNASSA

Haluamme edistää kestävää ja terveellistä syömistä tarjoamalla maukkaita ja laadukkaita tuotteita sekä jakamalla tietoa ja madaltamalla kynnystä syödä maittavaa, kotimaista, kasvipohjaista ruokaa. Haluamme myös lisätä kiinnostusta ruoan alkuperää ja ympäristön arvostamista kohtaan. 

Olemme mukana kolmessa Yrityskylässä, jossa kuudesluokkalaiset tutustuvat yhteiskunnan ja yritysten toimintaan. Jaamme tuparikasseja uusille opiskelijoille yhteistyösstä HOASin, VOASin ja TOASin kanssa. Tuotteitamme on mukana Keskon Tuottajalle kiitos -kampanjassa.
 

Osana kiertotaloutta – hyödynnämme sivuvirrat

Myllyssämme syntyy hyvin vähän jätettä. Kaurankuori poltetaan Vaasan tuotantolaitoksen biovoimalassa lämpöenergiaksi. Ruoaksi sopimattomat viljan osat myydään rehukäyttöön eläintiloille.

 

PAKKAUSTEN PAINATUKSEEN KÄYTETÄÄN NYKYAIKAISTA TEKNIIKKAA 

Olemme korvanneet myyntierien pakkaamiseen käytettäviä kutistemuovipakkauksia kartonkisilla, ja sitoudumme vähentämään muovin käyttöä edelleen.

Käytämme pakkausten painatuksessa vähemmän ympäristöä kuormittavaa EGP-painatusmenetelmää. Greener Printing -merkki pakkauksissa kertoo vastuullisemmasta painatuksesta.

Lue lisää ympäristövalinnoistamme

pAKKAUSTEN KIERRÄTYS

Meidän on huolehdittava pakkaustemme kierrätyksestä ja siksi olemme Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy:n jäsen ja maksamme pakkauskierrätysmaksua.

Kaikki pakkauksemme valmistetaan kierrätettävästä materiaalista ja niissä on selkeät kierrätysohjeet. Esimerkiksi muro-, mysli- ja hiutalelaatikot sekä jauhopussit kierrätetään kartonkikeräykseen ja sisäpussit muovin keräykseen.

 

AUTAMME APUA TARVITSEVIA

Lahjoitamme tuotteitamme vähävaraisille avustusjärjestöjen kautta.
 
Lahjoitamme positiivisesta tuloksesta osuuden hyväntekeväisyyteen. Viimeksi teimme lahjoituksen Pelastakaa Lapset Ry:n kautta suomalaisille vähävaraisille lapsille.

Olemme osoittaneet tukeamme myös Ukrainaan. Olemme tukeneet ukrainalaisia rahallisesti koko yrityksemme henkilöstön puolesta ja lahjoittaneet tuotteitamme avustusjärjestöjen kautta sekä Suomeen saapuneille ukrainalaisille että avustusrekkojen mukana suoraan paikan päälle.

SUOMEN VASTUULLISIMPIEN BRÄNDIEN JOUKOSSA

Myllärin sijoittui  20 vastuullisimman brändin joukkoon sijalle 19 Sustainable Brand Index -tutkimuksessa, joka selvittää suomalaisten mielikuvia brändien vastuullisuudesta.

 

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.