Myllärin by Helsinki Mills

Kaura-perunaröstit, haudutettua kirjolohta ja hollandaise­kastiketta

Hollandaisekastike tekee arjesta juhlavampaa.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
45 min
Aktiivinen
45 min
Yhteensä
1 h 30 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
GL
Gluteeniton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

4

annosta

Kaura-perunaröstit

5 dl kasvislientä
500 g jauhoista perunaa
1 dl kevätsipulia hienonnettuna
1 kananmuna
suolaa
mustapippuria
rypsiöljyä ja voita paistamiseen

Kirjolohi

1 keltasipuli
1 Purjosipuli (valkoinen osa)
1 dl varsiselleriä
5 dl vettä
3 dl valkoviiniä
1 ½ rkl sitruunan mehua
2 tl suolaa
1 kpl kirjolohifilee

Hollandaisekastike

250 g laktoositonta voita
5 kpl kananmunan keltuaista
2 rkl valkoviinietikkaa
½ dl vettä
sitruunanmehua
suolaa

Ohjeet

Kaura-perunaröstit

  1. Keitä kaurajyvät kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi ja jäähdytä.

  2. Kuori ja raasta perunat ja purista raasteesta ylimääräinen vesi pois. Hienonna kevätsipuli.

  3. Sekoita kypsennetty kaura, perunaraaste, munat ja mausteet kulhossa.

  4. Sulata nokare voita paistinpannulla ja lisää tilkka rypsiöljyä (voi ei pala silloin niin herkästi ). Nosta lämpötilaa.

    Tee pannulle kekoja lusikkaa apuna käyttäen ja painele ne tasaisiksi ”letuiksi”.

    Paista molemmilta puolin noin 3 minuuttia kunnes röstit ovat saaneet kauniin kullanruskea värin.

Haudutettu kirjolohi

  1. Valmista ensin kirjolohen haudutusliemi kuorimalla ja lohkomalla sipulit. Viipaloi purjo ja selleri. Laita kaikki liemiainekset kattilaan ja kiehauta.

  2. Putsaa kirjolohifileestä ruodot ja vatsarasva ja laita uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin.

  3. Lisää uunivuokaan kuuma haudutusliemi ja jätä huoneenlämpöön hautumaan. Jos haluat kypsemmän lopputuloksen, kypsennä vielä 150 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Hollandaisekastike

  1. Sulata voi kattilassa. Anna seistä muutama minuutti. Valuta kirkas voi varovasti toiseen astiaan siten, että hera jää kattilaan.

  2. Mittaa keltuaiset, etikka ja vesi pieneen kattilaan. Kuumenna hitaasti koko ajan sekoittaen, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa.

  3. Nosta kattila pois levyltä. Lisää kirkastettu voi hitaasti ohuena nauhana samalla vatkaten. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Ostoslistalle

Vinkit

Voit huoletta tehdä kerralla isomman erän kaura-perunaröstejä ja pakastaa seuraavaa käyttöä varten. Röstit toimivat monipuolisena lisukkeena niin salaattien, paahdettujen kasvisten tai lihan kanssa.

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
0,9 g
Proteiini
6,1 g
Energia
172,1 kcal
Hiilihydraatit
7,5 g
Rasva
12,1 g
Tyydyttynyt rasva
6,1 g
Suola
0,6 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Juureskauratto
35 min L, GL, K

Juureskauratto

Kaurarouheella täytetyt kesäkurpitsat
1 h VG

Kaurarouheella täytetyt kesäkurpitsat

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)
1 h L, GL

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)

Gluteeniton Unelmakakku eli Suklaakakku vadelmavaahdolla
3 h 10 min

Gluteeniton Unelmakakku eli Suklaakakku vadelmavaahdolla