Ainesosat
annosta
Ohjeet
Kaura-perunaröstit
Keitä kaurajyvät kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi ja jäähdytä.
Kuori ja raasta perunat ja purista raasteesta ylimääräinen vesi pois. Hienonna kevätsipuli.
Sekoita kypsennetty kaura, perunaraaste, munat ja mausteet kulhossa.
Sulata nokare voita paistinpannulla ja lisää tilkka rypsiöljyä (voi ei pala silloin niin herkästi ). Nosta lämpötilaa.
Tee pannulle kekoja lusikkaa apuna käyttäen ja painele ne tasaisiksi ”letuiksi”.
Paista molemmilta puolin noin 3 minuuttia kunnes röstit ovat saaneet kauniin kullanruskea värin.
Haudutettu kirjolohi
Valmista ensin kirjolohen haudutusliemi kuorimalla ja lohkomalla sipulit. Viipaloi purjo ja selleri. Laita kaikki liemiainekset kattilaan ja kiehauta.
Putsaa kirjolohifileestä ruodot ja vatsarasva ja laita uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin.
Lisää uunivuokaan kuuma haudutusliemi ja jätä huoneenlämpöön hautumaan. Jos haluat kypsemmän lopputuloksen, kypsennä vielä 150 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Hollandaisekastike
Sulata voi kattilassa. Anna seistä muutama minuutti. Valuta kirkas voi varovasti toiseen astiaan siten, että hera jää kattilaan.
Mittaa keltuaiset, etikka ja vesi pieneen kattilaan. Kuumenna hitaasti koko ajan sekoittaen, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa.
Nosta kattila pois levyltä. Lisää kirkastettu voi hitaasti ohuena nauhana samalla vatkaten. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
Voit huoletta tehdä kerralla isomman erän kaura-perunaröstejä ja pakastaa seuraavaa käyttöä varten. Röstit toimivat monipuolisena lisukkeena niin salaattien, paahdettujen kasvisten tai lihan kanssa.