Gluteenittomat suklaaleivokset

yli 60 min. | Keskitaso

  • Makea leivonta
  • Gluteenittomat
Ainekset
Pohja
3 dl Myllärin Gluteenittomia Kaurajauhoja
½ dl Myllärin Gluteenittomia Kauraleseitä
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
4 isoa kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl vettä
Täyte
2 dl vispikermaa
300 g maitosuklaata
Kostutus
½ dl maitoa
Päälle
2 dl vispikermaa
3 tl vaniljasokeria
(elintarvikeväriä tai punajuurinestettä)
Valmistusohje

Mittaa kaurajauho, kauralese, kaakaojauhe sekä leivinjauhe kulhoon ja sekoita ne keskenään. Vatkaa toisessa kulhossa kananmunat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada se koko ajan vatkaten munavaahdon joukkoon. Lisää vielä kuivat aineet vaahdon joukkoon ja nostele taikina tasaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai uunivuokaan (koko noin 30 cm x 33 cm) ja paista 175 asteessa noin 15 minuutin ajan. Kumoa kypsä pohja puhtaan leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Poista jäähtyneestä pohjasta paiston aikana pohjalla ollut leivinpaperi.

Valmista täyte pilkkomalla suklaa pieneen kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa lähes kiehuvaksi. Älä kuitenkaan keitä kermaa. Kaada kuuma kerma suklaan päälle ja anna seoksen seistä noin viiden minuutin ajan. Sekoita seosta sen jälkeen niin, että saat siitä tasaisen suklaakerman. Laita seos jääkaappiin ja anna sen jäähtyä jääkaappikylmäksi.

Leivosten kasaaminen

Vatkaa suklaakerma vaahdoksi ja lusikoi pursotuspussiin. Vatkaa myös kerma vaahdoksi yhdessä vaniljasokerin kanssa. Värjää halutessasi kerma elintarvikeväreillä tai vaikka punajuurinesteellä. Lusikoi kermat pursotuspusseihin, joissa on erilaisia pursotusteriä.

Leikkaa jäähtyneestä leivospohjasta reunat siisteiksi. Mittaa sen jälkeen pohja ja leikkaa se neljääntoista yhtä suureen osaan (noin 4 x 13 cm palasia). Kostuta pohjapalat maidolla pullasutia apuna käyttäen. Nosta leivosten pohjapalat varovasti tarjoiluastialle tai tarjottimelle. Pursota suklaatäytettä jokaiselle pohjalle. Nosta täytteen päälle toinen pohjakerros. Pursota kerma leivosten päälle haluamallasi tavalla. Voit käyttää täytteestä mahdollisesti ylijäänyttä suklaatäytettä myös koristelussa.

Vinkki! Voit koristella leivokset haluamallasi tavalla pursotuspussia ja erilaisia pursotusteriä käyttämällä. Jos sinulta ei löydy välineitä pursottamiseen, voit myös levittää täytteen ja päälle tulevan kermavaahdon veitsellä tasaiseksi kerrokseksi. Tällöin pohja kannattaa leikata kahteen osaan ja levittää täyte toisen puolikkaan päälle. Nosta toinen pohjakerros täytteen päälle ja kuorruta kermavaahdolla. Leikkaa kakku vasta tämän jälkeen sopivan kokoisiksi leivoksiksi. Voit käyttää koristeluun myös erilaisia sokerikoristeita, mutta muista tarkistaa että kaikki käyttämäsi tuotteet ovat gluteenittomia.

Resepti: Pullahiiren Leivontanurkka -blogi

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksesi siihen, että Myllärin voi lähettää sinulle markkinointiin ja viestintään liittyviä uutiskirjeitä.