Myllärin by Helsinki Mills

Juustokakku marjamelballa

Herkullinen amerikkalaistyyppinen juustokakku kruunaa juhlavammankin kahvihetken. Raikkaat marjat ja kirpeä marjamelba sopivat täydellisesti makean kakun pariksi.

Aloittamalla kakun tekemisen tarjoilua edeltävänä päivänä saat parhaan lopputuloksen.

 

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
23 h
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
23 h 30 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

GL
Gluteeniton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

12

annosta

Täyte

yhden sitruunan kuori raastettuna
1 rkl sitruunan mehua
800 g tuorejuustoa (maustamaton)
2 ½ dl ruokokide sokeria
3 kpl kananmunaa
2 kpl kananmunan keltuaista
150 g ranskankermaa

Melba

2 dl vadelmia
2 dl mansikoita
½ dl sokeria
2 dl sesongin punaisia marjoja koristeeksi

Ohjeet

  1. Sulata voi kattilassa ja mittaa joukkoon mysli. Keitä matalassa lämpötilassa sekoittaen, kunnes suurin osa voista on imeytynyt mysliin. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija noin 20 cm) pohjan kokoinen ympyrä ja aseta se vuoan pohjalle. 

    Kaada seos vuokaan leivinpaperin päälle ja levitä tasaiseksi.

    Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.

  2. Tee täyte. 

    Pese sitruuna huolella, ja raasta kuoren keltainen osa hienoksi raasteeksi. Vatkaa tuorejuusto vatkaimella notkeaksi. Lisää joukkoon ensin sokeri ja sitten jauhot koko ajan vatkaten. Lisää vielä raastettu sitruunan kuori ja mehu. Vatkaa huolella.

  3. Riko joukkoon kolme kananmunaa yksi kerrallaan, ja lopuksi vielä yksi keltuainen koko ajan vatkaten. Vatkaa joukkoon vielä ranskankerma.

  4. Kaada seos vuokaan, ja nosta kakku uuniin 60 minuutiksi. Sammuta sitten uuni, jätä luukku hieman raolleen ja jätä kakku uuniin jäähtymään ja jähmettymään. Hidas jäähdyttäminen on tärkeää, muuten kakun pinta helposti halkeaa.

  5. Nosta kakku uunista. Anna sen jäähtyä folion alla huoneenlämmössä ja nosta vielä jääkaappiin jähmettymään yön yli. 

    Koristele kakku marjoilla juuri ennen tarjoilua

  6. Valmista melba. Kaada marjat korkeaan kulhoon, mittaa joukkoon sokeri, soseuta hienoksi sauvasekoittimella ja laita jääkaappiin odottamaan.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
1,7 g
Proteiini
5,7 g
Energia
289,2 kcal
Hiilihydraatit
24,6 g
Rasva
18,4 g
Tyydyttynyt rasva
11,4 g
Suola
0,6 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteenittomat suklaaleivokset
1 h 20 min L, GL

Gluteenittomat suklaaleivokset

Gluteeniton Porkkanakakku
1 h L, GL, VG

Gluteeniton Porkkanakakku

Kakkupohja täytekakkuun
55 min

Kakkupohja täytekakkuun

Juureskauratto
35 min L, GL, K

Juureskauratto