Täällä todellakin puhutaan ruuasta

Puhdas ja terveellinen kotimainen ruoka on intohimomme. Tutkimme, ihmettelemme, ideoimme ja ihan puhtaasti teemme jatkuvasti asioita, joista toivomme sinunkin löytävän inspiraatiota arjen herkutteluhetkiin. Laita haku päälle ja katso, mihin se sinut johtaa!

suodata artikkeleita

Inspiroidu ruuasta & Mylläristä

Ladataan...
Ella Kokkinen myynnin kehityspäälliköksi Helsingin Myllylle
Uutiset 12.11.2024

Ella Kokkinen myynnin kehityspäälliköksi Helsingin Myllylle

Helsingin Myllyn kasvavaan kotimaan kauppaan saatiin lisävahvistusta, kun Ella Kokkinen aloitti myynnin kehityspäällikkönä 19.8.2024. Lue lisää

Järvenpäässä investoitiin sihtikaappeihin
Uutiset 05.11.2024

Järvenpäässä investoitiin sihtikaappeihin

–Enemmän sihtipinta-alaa tarkoittaa laadukkaampaa jauhoa tehokkaammin. Samalla kun saanto kasvaa myös tuotantotehot nousevat, kertoo Järvenpään tuotantolaitoksen tehdaspäällikkö Martti Loikkanen vajaan … Lue lisää

Laita iskä kehräämään brunssilla
Reseptit 04.11.2024

Laita iskä kehräämään brunssilla

Laita iskä kehräämään ja tarjoa hänelle seikkailujen, päiväunien ja suoratoistopalvelujen keralla tuhdisti ravitsevaa brunssia! Lue lisää

Opiskelijoille tuparilahjaksi kotimaisia Myllärin tuotteita
Uutiset 22.10.2024

Opiskelijoille tuparilahjaksi kotimaisia Myllärin tuotteita

Helsingin Mylly jatkaa arvokasta yhteistyötään pääkaupunkiseudun, Tampereen ja Vaasan opiskelija-asuntosäätiöiden kanssa. Tänä syksynä uudet opiskelijat saivat tupaantuliaislahjaksi arkea helpottavia Myllärin-tuotteita. Lue lisää

Uutuuksia granolahyllyyn ja gluteenittomaan leivontaan
Uutiset 17.10.2024

Uutuuksia granolahyllyyn ja gluteenittomaan leivontaan

90-vuotias perheyrityksemme juhlistaa pitkää taivaltaan uudistamalla brändiään ja pakkausilmettään! Myllärin uudet pakkaukset tuovat mukanaan iloa, väriä ja ripauksen pilkettä silmäkulmaan. Lue lisää

Mestarin matkassa kohti seuraavaa arvokisavoittoa
Tuotteet 15.10.2024

Mestarin matkassa kohti seuraavaa arvokisavoittoa

Puhdasta energiaa. Sitä huippuhiihtäjä Iivo Niskanen arvostaa aamupuurossa ja välipalamyslissä. – Mestarin-tuotteissa myös hyvä maku on avainasemassa, sillä peruskuntokaudella ruoan … Lue lisää

Ravitsemusterapeutti: ”Mestarin maistuu ja vaikuttaa”
Tuotteet 14.10.2024

Ravitsemusterapeutti: ”Mestarin maistuu ja vaikuttaa”

Lajiin ja tavoitteisiin katsomatta jokainen tarvitsee energiaa jaksaakseen ja palautuakseen. Täysjyväviljat ovat erinomainen energianlähde. Lue lisää

Aloitamme yhteistyön huippuhiihtäjä Iivo Niskasen kanssa
Uutiset 01.10.2024

Aloitamme yhteistyön huippuhiihtäjä Iivo Niskasen kanssa

Myllärin-tuotteita valmistava Helsingin Mylly Oy on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen huippuhiihtäjä Iivo Niskasen kanssa. Yhteistyön tuloksena syntyneet terveelliset ja ravitsevat tuotteet … Lue lisää

”Suuri jyväkoko maistuu Kaura 2.0:ssa”
Uutiset 24.09.2024

”Suuri jyväkoko maistuu Kaura 2.0:ssa”

Välkymmin viljellyn Kaura 2.0:n sato on tänä vuonna huippulaatua. – Muun muassa lajikevalinta, viljelykierto ja täsmälannoitus konkretisoituivat puintivaiheessa, kertoo sopimusviljelijä … Lue lisää

Sopimusviljelijämme kisaa Euroopan parhaan luomuviljelijän tittelistä
Uutiset 20.09.2024

Sopimusviljelijämme kisaa Euroopan parhaan luomuviljelijän tittelistä

Luomuviljelijä Tommi Hasu on ensimmäinen suomalainen, joka kisaa kolmen finalistin joukossa arvostetusta EU-luomupalkinnosta. Hän on mukana Paras luomuviljelijä -sarjassa. Tommi … Lue lisää

Syksyn satoa gluteenittomasti Mylläriltä
Kampanjat 03.09.2024

Syksyn satoa gluteenittomasti Mylläriltä

Kaura on ainoa suomalainen vilja, joka soveltuu gluteenittomaan ruokavalioon. Lisäksi kaura alentaa kolesterolia, laskee verensokeria ja parantaa vatsan toimintaa. Lue lisää

Me liputamme suomalaisen ruoan puolesta
Kampanjat 27.08.2024

Me liputamme suomalaisen ruoan puolesta

Hyvää Suomesta -merkki! Etsi se paketista ennen ostopäätöstä. Myllärin-tuotteissa tuo merkki on tae siitä, että raaka-aine on omasta maasta, suomalaiselta … Lue lisää

Alkuvoimaa aamupalasta
Kampanjat 15.08.2024

Alkuvoimaa aamupalasta

Maailman onnellisin kansa saa energiansa aamupalasta. Puuroa, sämpylöitä, mysliä, granolaa, muroja – mikä tahansa omia makunystyröitä hiveleekään – paras aamupala … Lue lisää

Myllärin pakkausilmeen uudistus jatkuu
Uutiset 03.07.2024

Myllärin pakkausilmeen uudistus jatkuu

Uuden brändi-ilmeemme mukaisia pakkauksia alkaa näkyä kaupoissa yhä enemmän. Lue lisää

Satelliittikuvat ohjaavat Kaura 2.0:n täsmälannoitusta
Uutiset 25.06.2024

Satelliittikuvat ohjaavat Kaura 2.0:n täsmälannoitusta

Ilmajoella kesäpäivä on juhannusviikolla pitkä. Toukokuun helteiden ja kesäkuun sateiden jälkeen välkymmin viljelty Kaura 2.0 kasvaa vauhdilla kortta. Lippulehden jälkeen … Lue lisää

Uutuuksillamme vartissa kuitua ja makua ruokapöytään
Uutiset 05.06.2024

Uutuuksillamme vartissa kuitua ja makua ruokapöytään

Ateria-ainestemme tuoteperhe kasvoi Myllärin Pyöreäjyväisellä Vehnällä. Lisäksi gluteenitonta ruokavaliota noudattavien iloksi Myllärin Pitkäjyväinen Kaura valmistetaan nyt gluteenittomasta kaurasta. Lue lisää

Ensimmäinen Kaura 2.0 sato on kaupoissa ja toinen kylvetty
Viljely 28.05.2024

Ensimmäinen Kaura 2.0 sato on kaupoissa ja toinen kylvetty

Kevät on edennyt rytinällä, vaikka melkoinen takatalvi yllättikin kevättöihin rientäneet. Kuulostelimme, miten Kaura 2.0:n kylvöt etenevät Mäki-Latvalan tilalla. Ensin näytti, … Lue lisää

Helsingin Mylly mukana Taitaja 2024 -kisassa
Uutiset 20.05.2024

Helsingin Mylly mukana Taitaja 2024 -kisassa

Ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma kokoaa Suomen parhaat taitajat tällä viikolla Kuopioon. Lue lisää

Sopuratkaisu vatsan kanssa!
Vinkit & niksit 11.04.2024

Sopuratkaisu vatsan kanssa!

Kotimainen kaura on todellinen viljojen diplomaatti ja vatsojen valtakunnansovittelija. Se tulee toimeen kaikenlaisten vatsojen kanssa, myös niiden, jotka noudattavat gluteenitonta … Lue lisää

Myllärin 10 vastuullisimman ruokabrändin joukossa
Uutiset 27.03.2024

Myllärin 10 vastuullisimman ruokabrändin joukossa

Myllärin sijoittui Sustainable Brand Index 2024 -tutkimuksessa sijalle 23. Tutkimus selvittää suomalaisten mielikuvia brändien vastuullisuudesta. Lue lisää

Kaura kiertää lannoitteena takaisin pellolle
Uutiset 15.02.2024

Kaura kiertää lannoitteena takaisin pellolle

Helsingin Mylly ja lannoitteita valmistava Yara ovat sopineet yhteistyöstä, jossa myllyprosessissa sivuvirtana syntyvä kaurankuori otetaan hyötykäyttöön Yaran kierrätyslannoitteissa. Lue lisää

Välkymmin viljelty: Kaura 2.0
Uutiset 30.01.2024

Välkymmin viljelty: Kaura 2.0

Päätimme täällä Helsingin Myllyssä tehdä maailmasta paremman ja viljelystä välkymmän. Siispä kehitimme oman ja resurssiviisaan täsmätavan kauran kasvattamiseen. Lue lisää

Juhlan tuntua vatsassa
Vinkit & niksit 29.01.2024

Juhlan tuntua vatsassa

Kevään ja kesän juhlakausi kolkuttelee ovella ja pöytään pitäisi loihtia kystä kyllin myös gluteenittomille juhlijoille. Jotta kaikille jäisi juhlista hyvä … Lue lisää

Juhlavuosi uudistaa Myllärin-brändin
Uutiset 08.01.2024

Juhlavuosi uudistaa Myllärin-brändin

– 90 vuodessa on tapahtunut paljon, erityisesti viimeisten 10 vuoden aikana. Brändiuudistus tulee hyvään ajankohtaan – juhlavuoteemme. Uudistus on nimenomaan … Lue lisää

Suomalaista, sydänystävällistä täysjyvää pala palalta
Tuotteet 04.01.2024

Suomalaista, sydänystävällistä täysjyvää pala palalta

Myllärin maukas Pala Mysli antaa hyvää energiaa päivän ateriahetkiin. Lue lisää

Suussasulavien sämpylöiden salaisuus
Vinkit & niksit 03.01.2024

Suussasulavien sämpylöiden salaisuus

Kysyimme tuotekehittäjältämme Lasse Lindströmiltä, miten syntyy hyvä sämpylätaikina ja mitkä ovat pahimmat sudenkuopat kotileipurille. Lue lisää

90-vuotias, joka tekee hyviä tekoja etupeltoon
Uutiset 02.01.2024

90-vuotias, joka tekee hyviä tekoja etupeltoon

Pienestä jauhomyllystä on kasvanut Suomen suurin luomuviljan ja gluteenittomien kauratuotteiden jalostaja, joka menestyy myös kansainvälisesti. Lue lisää

Raaka-aineena kotimainen kaura
Tuotteet 02.01.2024

Raaka-aineena kotimainen kaura

Suomessa viljellään maailman parasta kauraa. Helsingin Myllyllä on kauratuotteiden jalostuksesta jo yli 30 vuoden kokemus! Lue lisää

Otamme täyden vastuun teoistamme
Vastuullisuus 01.01.2024

Otamme täyden vastuun teoistamme

Sopimusviljelijästä tuotantopäällikköön, johtoryhmästä pakkauslinjalle. Meillä vastuu on jokaisen agendalla, jokaisena työpäivänä – ketjun jokaisessa vaiheessa. Lue lisää

Yhteinen vastuumme ympäristöstä ja ihmisistä
Vastuullisuus 01.01.2024

Yhteinen vastuumme ympäristöstä ja ihmisistä

Kotimainen, kasvispohjainen ruoka on vastuullinen valinta. On meidän kaikkien vastuulla, että ympäristöä ja suomalaista maanviljelyä arvostetaan. Lue lisää

Leivontavinkit
Vinkit & niksit 01.01.2024

Leivontavinkit

Pohdituttaako leivonta? Ei hätää, olemme koonneet onnistumista varten vinkkejä leivontaan. Lue lisää

Kaura 2.0 -ohjelma hellii maaperää ja ympäristöä
Viljely 29.12.2023

Kaura 2.0 -ohjelma hellii maaperää ja ympäristöä

Meillä Myllärillä on jo pitkään pohdittu viljelyn ympäristövaikutuksia. Uudesta Kaura 2.0 - viljelyohjelmastamme hyötyvät kuluttaja, viljelijä, luonto ja mylly. Lue lisää

Myllärin aamupalavinkkejä
Vinkit & niksit 15.12.2023

Myllärin aamupalavinkkejä

Aamupala on päivän tärkein ateria ja sillä saa hyvän startin päivään. Lue lisää

Retkellä tärkeintä ovat hyvät eväät!
Vinkit & niksit 15.12.2023

Retkellä tärkeintä ovat hyvät eväät!

Kaikki maistuu ulkona paremmalta! Katso vinkit kauraisiin retkieväisiin. Lue lisää

Lähikaura jättää vain pienen jäljen
Vastuullisuus 09.12.2023

Lähikaura jättää vain pienen jäljen

Kotimainen kaura! Sillä on muihin vastaaviin elintarvikkeisiin verrattuna varsin pieni hiilijalanjälki. Ja isosti terveyttä edistäviä vaikutuksia. Lue lisää

Hiilineutraalisti jo vuodesta 2020
Vastuullisuus 08.12.2023

Hiilineutraalisti jo vuodesta 2020

Tästä voimme olla syystäkin ylpeitä. Olemme Suomen ensimmäinen hiilijalanjälkensä kumonnut mylly. Oma toimintamme on hiilineutraalia. Lue lisää

Viljapohjaiset pata-ainekset: kuitua & helppoutta
Tuotteet 18.11.2023

Viljapohjaiset pata-ainekset: kuitua & helppoutta

Kotimaiset, viljapohjaiset Kana- ja Kasvis-Couscous -pata-ainekset ovat runsaskuituisia ja sisältävät yli 10 grammaa proteiinia. Lue lisää

Kun pelkät piparit eivät riitä
Vinkit & niksit 02.11.2023

Kun pelkät piparit eivät riitä

Perinteiset jouluherkut ovat monelle joulumenun ehdoton sisältö, mutta joskus on kiva laittaa pöytään ihan uusiakin makuja. Lue lisää

Lähellä tuotettu kaura on superruokaa
Vastuullisuus 01.11.2023

Lähellä tuotettu kaura on superruokaa

Kaura on lähellä tuotettua, vastuullista superruokaa. Katso viisi syytä, miksi kauraa kannattaa lisätä ruokavalioon. Lue lisää

Teekutsut: teille kahdelle tai isommalle seurueelle
Reseptit 26.10.2023

Teekutsut: teille kahdelle tai isommalle seurueelle

Afternoon Tea. Tea for two. Iltapäivätee maistuu myös sunnuntaiaamuna tai arki-iltana. Tässä pientä makeaa ja myös gluteenitonta teekuppien ympärille. Lue lisää

Aina on aikaa aamiaiselle
Vinkit & niksit 15.10.2023

Aina on aikaa aamiaiselle

Katso herkulliset aamiaisreseptit ja tutustu Myllärin tuotteisiin. Lue lisää

Vuoden 2022 vastuullisuusteot yksissä kansissa
Vastuullisuus 03.10.2023

Vuoden 2022 vastuullisuusteot yksissä kansissa

Olemme Suomen suurin luomuviljan ja gluteenittoman kauran jalostaja, joka tunnetaan laadukkaista viljatuotteistaan ja vastuullisuudestaan. Lue lisää

Myllärin vinkeillä leivot ihanat korvapuustit
Vinkit & niksit 01.10.2023

Myllärin vinkeillä leivot ihanat korvapuustit

Myllärin tuotekehityskonsultti Riina Karimaan vinkeillä onnistut pullanleivonnassa! Lue lisää

Hävikkiviikko 11.–17.9.2023
Kampanjat 11.09.2023

Hävikkiviikko 11.–17.9.2023

Turhaan tuotettu ruoka on yksi aikamme polttavista puheenaiheista. Yli viidennes kulutuksemme aiheuttamista ilmastopäästöistä syntyy ruuan tuotannosta. Lue lisää

Makumatkailijan parhaat leipäreseptit
Kampanjat 09.09.2023

Makumatkailijan parhaat leipäreseptit

Maistoitko lomallasi ihanaa leipää? Myllärin ja Ruisjuuren leipäresepteistä löydät ohjeen suosikkileipäsi tekoon kotona. Lue lisää

Myllärin on Hyvää Suomesta
Sesongit 04.09.2023

Myllärin on Hyvää Suomesta

Suomalaisen ruoan päivänä 4.9. juhlistamme oman maan antimia ja vastuullista ruokaketjua. Lue lisää

Jani Ryyli palasi Myllyn leipiin
Tutustu tekijöihin 08.08.2023

Jani Ryyli palasi Myllyn leipiin

Kolme vuoden jälkeen pitkän linjan myyntimies, Jani Ryyli teki paluun Helsingin Myllylle. Jani aloitti kotimaan myyntipäällikkönä 1.8.2023. Lue lisää

Suomalaista kauraa vastuullisesti
Vastuullisuus 18.07.2023

Suomalaista kauraa vastuullisesti

Hyvä sato ei ole itsestäänselvyys. Se vaatii viljelijältä tekoja. Lue lisää

Pizzakokit grillin ääressä ja nuotiotulilla
Reseptit 15.06.2023

Pizzakokit grillin ääressä ja nuotiotulilla

Niin urbaanilla terassilla kuin erämaajärven rannalla lämpiää yksi jos toinen tulisija. Pizzaa rakastavalla kansalla lupaamme parasta purtavaa ja iloisinta illanviettoa. Lue lisää

Ilmasto­­ystävällisempi vaihtoehto riisille
Vastuullisuus 15.06.2023

Ilmasto­­ystävällisempi vaihtoehto riisille

Moni suomalainen ei tiedä, että kauranjyvä on ominaisuuksiltaan loistava riisin korvike.  Lue lisää

Brunssi! Päivänsankarille, omaksi iloksi
Reseptit 03.05.2023

Brunssi! Päivänsankarille, omaksi iloksi

Miksi lähteä ravintolaan, kun brunssin voi nauttia kotonakin. Pyjamassa ja villasukissa – vaikka omassa sängyssä. Tai juhlavasti, kauniisti katetussa ruokasalissa. Lue lisää

Myllärin 19. vastuullisin brändi
Vastuullisuus 21.03.2023

Myllärin 19. vastuullisin brändi

Pääsimme ensimmäistä kertaa mukaan Sustainable Brand Index -tutkimukseen. Saman tien ylsimme 228 brändin kovassa kisassa 20 vastuullisimman joukkoon. Lue lisää

Laatukauran viljelijät myllyvierailulla
Viljely 13.12.2022

Laatukauran viljelijät myllyvierailulla

Vastuullisuus­viljelyohjelman ensimmäisen satokauden erinomaiset tulokset ja vuoden 2023 suunnitelmat kiinnostivat Vaasan myllyllä vierailleita sopimus­viljelijöitämme. Lue lisää

Kotimaiset kaurauutuudet pöytään
Tuotteet 04.09.2022

Kotimaiset kaurauutuudet pöytään

Myllärin tarjoaa runsaskuituiset ja monikäyttöiset vaihtoehdot ruoanlaittoon. Lue lisää

Emme vie tuotteitamme Venäjälle
Vastuullisuus 25.05.2022

Emme vie tuotteitamme Venäjälle

Venäjän hyökättyä Ukrainaan päätimme, että emme vie tuotteitamme Venäjälle. Viimeinen toimituksemme Venäjälle lähti 17.2.2022. Lue lisää

Ukrainan sota ei ole aiheuttanut tuotemuutoksia
Tuotteet 03.05.2022

Ukrainan sota ei ole aiheuttanut tuotemuutoksia

Jos Myllärin-tuotteissa käytettyjä raaka-aineita jouduttaisiin korvaamaan allergeenillä, jota alkuperäisessä tuotteessa ei ole, tieto merkittäisiin pakkauksiin. Lue lisää

Starttaamme ympäristö­ohjelman sopimus­viljelijöiden kanssa
Vastuullisuus 01.04.2022

Starttaamme ympäristö­ohjelman sopimus­viljelijöiden kanssa

Ympäristö- ja vastuullisuusviljelyohjelman avulla sopimusviljelijämme vähentävät tilojen ympäristövaikutuksia ja kasvattavat puhdaskauran satotasoja. Lue lisää

Yrittäjäpalkinto Helsingin Myllyn Maret Puhkille
Tutustu tekijöihin 31.08.2021

Yrittäjäpalkinto Helsingin Myllyn Maret Puhkille

– Perheyrityksenä meille on tärkeää luoda kestävää hyvää ympärillemme, toteaa Akavan yrittäjäpalkinnon saanut hallituksen puheenjohtaja Maret Puhk. Lue lisää

Vaasassa tehtiin tilaa gluteenittomille tuotteille
Tuotanto 18.08.2021

Vaasassa tehtiin tilaa gluteenittomille tuotteille

Gluteenittomien tuotteiden kysyntä kasvaa sekä Suomessa että maailmalla. Tähän tarpeeseen valmistui Vaasan tehtaamme tuotanto- ja varastotilojen tuorein laajennus. Lue lisää

Lotta Kemppinen juoksee kauraenergialla
Vinkit & niksit 15.06.2021

Lotta Kemppinen juoksee kauraenergialla

Pikajuoksija Lotta Kemppinen on Myllärin sponsoriurheilija. Tutustu Lottaan ja hänen arkiruokavinkkeihinsä! Lue lisää

Helsingin Myllylle korkeimman tason IFS-sertifikaatti
Tuotanto 11.06.2021

Helsingin Myllylle korkeimman tason IFS-sertifikaatti

Meille myönnetty International Food Standard -sertifikaatti on todiste siitä, että valmistusprosessimme on turvallinen ja laadunvalvontamme toimii. Lue lisää

Kaurassa on voimaa! ─ Food Oats 2021
Faktaa ruuasta 10.06.2021

Kaurassa on voimaa! ─ Food Oats 2021

VTT ja Suomen Kaurayhdistys järjestivät ensimmäisen Food Oats -konferenssin 8.–9. kesäkuuta 2021. Lue lisää