Ainekset
2-3 pyöreää pizzaa | |
Pohja: | |
2,5 dl | vettä |
¼ pkt | hiivaa |
4-5 dl | Myllärin Pizzajauhoja |
¼ dl | öljyä |
Täytteet: | |
Täytä lempitäytteilläsi tai kokeile näitä makuyhdistelmiä: | |
|
|
|
|
|

Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot ja alustuksen loppuvaiheessa myös öljy. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna taikinan levätä noin 10 minuuttia ennen kuin kaulit tai taputtelet sen pizzapohjiksi.
Parhaan ja maukkaimman lopputuloksen saat, kun annat taikinan levätä yön yli peitettynä joko huoneenlämmössä tai jääkaapissa.
Lisää mieleisesi täytteet ja juustoraaste ja grillaa pizzat öljytyn folion päällä tai grillissä kuumennetulla pizzakivellä. Paista mahdollisimman kuumassa grillissä. Paistoaika riippuu grillin lämpötilasta. Pizza on valmis, kun reuna on kypsä ja juusto sulanut.
Vinkki! Voit grillata pohjan ilman täytteitä muutaman minuutin ajan ja lisätä täytteet grillatun pohjan päälle. Pidä pizzaa vielä grillissä kannen alla, kunnes täytteet lämpenevät ja pizzan juusto sulaa kunnolla. Leikkeleet, tuoreet yrtit ja rucola ovat esimerkiksi sellaisia raaka-aineita, jotka kannattaa lisätä vasta, kun pizza on kypsä.