Juhlan tuntua vatsassa!

Kevään ja kesän juhlakausi kolkuttelee ovella ja pöytään pitäisi loihtia kystä kyllin myös gluteenittomille juhlijoille. Jotta kaikille jäisi juhlista hyvä maku, tarjoilemme sinulle nyt parhaat vinkkimme gluteenittomiksi tarjottaviksi kevään pitopöytiin ja miksei myös ihan päiväkahvin särpimeksi.

Gluteeniton kesäjuhla

Meille on tärkeää, että kaikki juhlavieraat voivat nauttia tarjoiluista miettimättä niistä mahdollisesti koituvia vatsanpuruja. Myllärin gluteenittomat tuotteet helpottavat gluteenittomien leipureiden arkea tarjoamalla eri käyttötarkoituksiin kehitettyjä jauhoseoksia, joilla leipomukset onnistuvat varmasti. Erityisesti jauhoseosten tuotekehityksessä tavoitteenamme on, että taikinat ovat helppoja valmistaa ja leipoa, ja että lopputulos olisi mahdollisimman paljon vastaavan tavallisen tuotteen kaltainen.

KOTIMAISTA & GLUTEENITONTA

Myllärin gluteenittomat kauratuotteet valmistetaan suomalaisesta gluteenittomasti viljellystä kaurasta, joka tulee omilta, gluteenittomaan tuotantoon sitoutuneilta sopimusviljelijöiltämme. Ne sopivat niin keliaakikoille kuin muillekin gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Niissä on hyvän maun lisäksi kaikki kauran erinomaiset ominaisuudet, kuten kuitu, proteiinit, vitamiinit ja kivennäisaineet.

Gluteenittomat herkut juhlapöytään

Kauranäkkäri
1 h 10 min L, GL, VG, M, K, V

Kauranäkkäri

Broileria, tandoori­kastiketta ja kauraa
35 min L, GL, M, K

Broileria, tandoori­kastiketta ja kauraa

Tillillä maustettu kaurasalaatti ja pikkelöidyt juurekset
1 h L, GL, VG, K

Tillillä maustettu kaurasalaatti ja pikkelöidyt juurekset

Couscousmureke
1 h L, GL

Couscousmureke

Kaura-kanasalaatti
1 h 20 min GL

Kaura-kanasalaatti

Marja-Valkosuklaa Herkkumysli
20 min GL, VG, K

Marja-Valkosuklaa Herkkumysli

Kuningatarpiirakka
45 min GL, VG

Kuningatarpiirakka

Gluteenittomat kuppikakut
30 min L, GL

Gluteenittomat kuppikakut

NITISTÄ GLUTEENITTOMAN LEIVONNAN HAASTEET

Usein gluteenittomassa leivonnassa koetaan haasteellisena se, ettei leivonnaisten rakenne vastaa tavallista, leivonnaiset lässähtävät tai taikina on tahmaista ja vaikeaa käsitellä. Tavallisen reseptin muokkaaminen gluteenittomaksi vaatii myös mittasuhteiden ja apuaineiden hallintaa. Gluteenittomissa leivonta-aineksissa nämä haasteet on otettu huomioon. Lisäksi gluteenittomat reseptimme ovat alan huippuammattilaisten suunnittelemia ja testaamia, joten ne toimivat varmasti myös kotikeittiöissä.

Näillä vinkeillä onnistut

NÄILLÄ NIKSEILLÄ ONNISTUT GLUTEENITTOMASSA LEIVONNASSA

  • Aloita leipominen hyvissä ajoin, jotta ehdit rauhassa opetella gluteenittoman leivonnan niksit.
  • Pakasta leivonnaiset, sillä ne eivät säily yhtä pitkään kuin tavalliset leivonnaiset.
  • Pienikin määrä gluteenia on keliaakikolle haitallista: käytä puhtaita välineitä, puhdista työtasot tarkoin leivänmurusista ja pidä tavalliset jauhot kaapissa.
  • Käytä jauhoja tavallista vähemmän. Uuniin mennessään leivonnaiset saavat olla kosteampia ja löysempiä kuin tavallisesta taikinasta valmistetut leivonnaiset.
  • Leivo pipareista ja kekseistä aina vähän pienempiä, jotta ne pysyvät paremmin koossa.
  • Suosi gluteenittomaan taikinaan tehtyjä piirakoita torttujen ja pasteijoiden sijaan, sillä gluteenittomaan taikinaan on hankala saada lehtevyyttä.
  • Varaa gluteenittomille leivonnaisille aina omat tarjoiluastiat ja erilliset ottimet.

Tästä takuutuotteet gluteenittomaan leivontaan

Jaa artikkeli

Sinua voisi myös kiinnostaa

Syksyn satoa gluteenittomasti Mylläriltä
Kampanjat 15.10.2023

Syksyn satoa gluteenittomasti Mylläriltä

Kaura on ainoa suomalainen vilja, joka soveltuu gluteenittomaan ruokavalioon. Lisäksi kaura alentaa kolesterolia, laskee verensokeria ja parantaa vatsan toimintaa. Lue lisää

Hävikkiviikko 11.–17.9.2023
Kampanjat 11.09.2023

Hävikkiviikko 11.–17.9.2023

Turhaan tuotettu ruoka on yksi aikamme polttavista puheenaiheista. Yli viidennes kulutuksemme aiheuttamista ilmastopäästöistä syntyy ruuan tuotannosta. Lue lisää

Makumatkailijan parhaat leipäreseptit
Kampanjat 09.09.2023

Makumatkailijan parhaat leipäreseptit

Maistoitko lomallasi ihanaa leipää? Myllärin ja Ruisjuuren leipäresepteistä löydät ohjeen suosikkileipäsi tekoon kotona. Lue lisää