Kun pelkät piparit eivät riitä

Joulu kaikkine herkkuineen lähestyy ja pöytään pitäisi keksiä jotain mukavaa tarjottavaa. Perinteiset jouluherkut ovat monelle joulumenun ehdoton sisältö, mutta joskus on kiva laittaa pöytään ihan uusiakin makuja. Tässä kolme erilaista kakkua jouluiseen leivontaan erilaisille leipureille.

Mausteinen makupala aloittelijalle

Pehmeä piparinen kakku on aloittelevan joululeipurin valinta. Kakun juju on taikina, joka maistuu piparilta, mutta josta kohoaakin pehmeä kahvikakku. Kakku kuorrutetaan piparien tapaan tomusokerikuorrutteella ja sen päällä tuikkivat tähtinä hopeiset sokerikuulat.

Tämä leivonnainen on oiva vinkki vaikkapa koulujen tai urheiluseurojen joulumyyjäisiin vietäväksi.

Leivo piparinen kakku

Ylellisyyttä kokeneelle leipurille

Luumuinen suklaakakku on ylellisen herkullinen vaihtoehto jouluiseen kahvipöytään. Se saa makunsa mehevän suklaisesta pohjasta ja kuohkean kermaisesta luumutäytteestä, jotka kruunataan vastustamattomasti rouskuvalla luumumarengilla.

Tämän kakun leipojalta vaaditaan taitoja ja kärsivällisyyttä, joista hyvän sokerileipurin tunnistaa. Luumuinen suklaakakku istuu kahvin lisäksi mainiosti kaveriksi myös vaalealle glögille.

Suklaata sekoittelemaan
Lorem ipsum
Lorem ipsum

Hedelmäinen haaste osaavalle

Uuniomenakakku on todellinen omenanystävän jouluherkku. Pehmeä pohja kätkee alleen omenasydämen, ja koko komeus kuorrutetaan notkealla omenasoseella. Kakun koristeluun sopivat mainiosti kuivatut omenaviipaleet.

Uuniomenakakku maistuu vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa, mutta yhtä hyvin voit tarjoilla sen tumman, mausteisen glögin tai hyvän erikoiskahvin kera.

Leivo uuniomenakakku

Pohdituttaako leivonta? Ei hätää, olemme koonneet onnistumista varten vinkkejä leivontaan.

Käyhän oppimassa uutta Lisää jouluisia reseptejä Näillä tuotteilla onnistut

Jaa artikkeli

Sinua voisi myös kiinnostaa

Sopuratkaisu vatsan kanssa!
Vinkit & niksit 11.04.2024

Sopuratkaisu vatsan kanssa!

Kotimainen kaura on todellinen viljojen diplomaatti ja vatsojen valtakunnansovittelija. Se tulee toimeen kaikenlaisten vatsojen kanssa, myös niiden, jotka noudattavat gluteenitonta … Lue lisää

Suussasulavien sämpylöiden salaisuus
Vinkit & niksit 03.01.2024

Suussasulavien sämpylöiden salaisuus

Kysyimme tuotekehittäjältämme Lasse Lindströmiltä, miten syntyy hyvä sämpylätaikina ja mitkä ovat pahimmat sudenkuopat kotileipurille. Lue lisää

Leivontavinkit
Vinkit & niksit 01.01.2024

Leivontavinkit

Pohdituttaako leivonta? Ei hätää, olemme koonneet onnistumista varten vinkkejä leivontaan. Lue lisää

Myllärin aamupalavinkkejä
Vinkit & niksit 15.12.2023

Myllärin aamupalavinkkejä

Aamupala on päivän tärkein ateria ja sillä saa hyvän startin päivään. Lue lisää