Myllärin Gluteeniton Kreikkalainen pizza tarjoaa herkullisen yhdistelmän maukkaita kasvistäytteitä ja rapeaa gluteenitonta pohjaa. Täydellisesti paistettu pizza on maustettu tuoreilla yrteillä, rikastettu herkullisella tomaattikastikkeella ja viimeistelty sulavalla juustolla, luoden nautinnollisen makuelämyksen gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.
Ainesosat
pyöreää pizzaa
Ohjeet
Pizzapohja
Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, öljy ja noin puolet jauhoista. Sekoita vispilällä tasaiseksi. Lisää loput jauhoista ja vaivaa taikinaa n. 5 minuuttia.
Taputtele tai kauli taikina ohueksi pizzapohjaksi, käytä tarvittaessa apuna gluteenittomia jauhoja. Voit taputella pohjan myös leivinpaperin päällä, niin täytetty pizza on helppo vetää sen avulla kuumalle pellille tai pizzakivelle. Anna pohjan kohota liinan alla n. 1 tunti.
Kuumenna uuni pizzakiven tai pellin kanssa 250 asteeseen. Täytä pizza haluamillasi täytteillä ja paista n. 8-12 minuuttia täytteiden määrästä ja uunin tehosta riippuen.
Tomaattikastike
Valmista tomaattikastike laittamalla tomaattimurska kulhoon. Sekoita valkosipulijauhe, oregano, suola ja sokeri joukkoon. Sekoita lopuksi oliiviöljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen joukkoon.