Juhlan tuntua vatsassa!
Kevään ja kesän juhlakausi kolkuttelee ovella ja pöytään pitäisi loihtia kystä kyllin myös gluteenittomille juhlijoille. Jotta kaikille jäisi juhlista hyvä maku, tarjoilemme sinulle nyt parhaat vinkkimme gluteenittomiksi tarjottaviksi kevään pitopöytiin ja miksei myös ihan päiväkahvin särpimeksi.
Meille on tärkeää, että kaikki juhlavieraat voivat nauttia tarjoiluista miettimättä niistä mahdollisesti koituvia vatsanpuruja. Myllärin gluteenittomat tuotteet helpottavat gluteenittomien leipureiden arkea tarjoamalla eri käyttötarkoituksiin kehitettyjä jauhoseoksia, joilla leipomukset onnistuvat varmasti. Erityisesti jauhoseosten tuotekehityksessä tavoitteenamme on, että taikinat ovat helppoja valmistaa ja leipoa, ja että lopputulos olisi mahdollisimman paljon vastaavan tavallisen tuotteen kaltainen.
KOTIMAISTA & GLUTEENITONTA
Myllärin gluteenittomat kauratuotteet valmistetaan suomalaisesta gluteenittomasti viljellystä kaurasta, joka tulee omilta, gluteenittomaan tuotantoon sitoutuneilta sopimusviljelijöiltämme. Ne sopivat niin keliaakikoille kuin muillekin gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Niissä on hyvän maun lisäksi kaikki kauran erinomaiset ominaisuudet, kuten kuitu, proteiinit, vitamiinit ja kivennäisaineet.
Gluteenittomat herkut juhlapöytään
NITISTÄ GLUTEENITTOMAN LEIVONNAN HAASTEET
Usein gluteenittomassa leivonnassa koetaan haasteellisena se, ettei leivonnaisten rakenne vastaa tavallista, leivonnaiset lässähtävät tai taikina on tahmaista ja vaikeaa käsitellä. Tavallisen reseptin muokkaaminen gluteenittomaksi vaatii myös mittasuhteiden ja apuaineiden hallintaa. Gluteenittomissa leivonta-aineksissa nämä haasteet on otettu huomioon. Lisäksi gluteenittomat reseptimme ovat alan huippuammattilaisten suunnittelemia ja testaamia, joten ne toimivat varmasti myös kotikeittiöissä.
NÄILLÄ NIKSEILLÄ ONNISTUT GLUTEENITTOMASSA LEIVONNASSA
- Aloita leipominen hyvissä ajoin, jotta ehdit rauhassa opetella gluteenittoman leivonnan niksit.
- Pakasta leivonnaiset, sillä ne eivät säily yhtä pitkään kuin tavalliset leivonnaiset.
- Pienikin määrä gluteenia on keliaakikolle haitallista: käytä puhtaita välineitä, puhdista työtasot tarkoin leivänmurusista ja pidä tavalliset jauhot kaapissa.
- Käytä jauhoja tavallista vähemmän. Uuniin mennessään leivonnaiset saavat olla kosteampia ja löysempiä kuin tavallisesta taikinasta valmistetut leivonnaiset.
- Leivo pipareista ja kekseistä aina vähän pienempiä, jotta ne pysyvät paremmin koossa.
- Suosi gluteenittomaan taikinaan tehtyjä piirakoita torttujen ja pasteijoiden sijaan, sillä gluteenittomaan taikinaan on hankala saada lehtevyyttä.
- Varaa gluteenittomille leivonnaisille aina omat tarjoiluastiat ja erilliset ottimet.