Juhlan tuntua vatsassa!

Kevään ja kesän juhlakausi kolkuttelee ovella ja pöytään pitäisi loihtia kystä kyllin myös gluteenittomille juhlijoille. Jotta kaikille jäisi juhlista hyvä maku, tarjoilemme sinulle nyt parhaat vinkkimme gluteenittomiksi tarjottaviksi kevään pitopöytiin ja miksei myös ihan päiväkahvin särpimeksi.

Gluteeniton kesäjuhla

Meille on tärkeää, että kaikki juhlavieraat voivat nauttia tarjoiluista miettimättä niistä mahdollisesti koituvia vatsanpuruja. Myllärin gluteenittomat tuotteet helpottavat gluteenittomien leipureiden arkea tarjoamalla eri käyttötarkoituksiin kehitettyjä jauhoseoksia, joilla leipomukset onnistuvat varmasti. Erityisesti jauhoseosten tuotekehityksessä tavoitteenamme on, että taikinat ovat helppoja valmistaa ja leipoa, ja että lopputulos olisi mahdollisimman paljon vastaavan tavallisen tuotteen kaltainen.

KOTIMAISTA & GLUTEENITONTA

Myllärin gluteenittomat kauratuotteet valmistetaan suomalaisesta gluteenittomasti viljellystä kaurasta, joka tulee omilta, gluteenittomaan tuotantoon sitoutuneilta sopimusviljelijöiltämme. Ne sopivat niin keliaakikoille kuin muillekin gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Niissä on hyvän maun lisäksi kaikki kauran erinomaiset ominaisuudet, kuten kuitu, proteiinit, vitamiinit ja kivennäisaineet.

Gluteenittomat herkut juhlapöytään

Gluteenittomat Wilhelmiinakeksit
1 h 15 min L, GL, VG

Gluteenittomat Wilhelmiinakeksit

Kauravohvelit
1 h L, GL, VG

Kauravohvelit

Kaura-kurpitsarisotto
1 h L, GL, VG, K

Kaura-kurpitsarisotto

Kauraiset Lindströminpihvit
50 min L, GL

Kauraiset Lindströminpihvit

Couscousmureke
1 h L, GL

Couscousmureke

Kaura-kanasalaatti
1 h 20 min GL

Kaura-kanasalaatti

Kaurainen myslinäkkäri
50 min L, GL, VG, M

Kaurainen myslinäkkäri

Gluteenittomat piparkakut
4 h 30 min L, GL

Gluteenittomat piparkakut

NITISTÄ GLUTEENITTOMAN LEIVONNAN HAASTEET

Usein gluteenittomassa leivonnassa koetaan haasteellisena se, ettei leivonnaisten rakenne vastaa tavallista, leivonnaiset lässähtävät tai taikina on tahmaista ja vaikeaa käsitellä. Tavallisen reseptin muokkaaminen gluteenittomaksi vaatii myös mittasuhteiden ja apuaineiden hallintaa. Gluteenittomissa leivonta-aineksissa nämä haasteet on otettu huomioon. Lisäksi gluteenittomat reseptimme ovat alan huippuammattilaisten suunnittelemia ja testaamia, joten ne toimivat varmasti myös kotikeittiöissä.

Näillä vinkeillä onnistut

NÄILLÄ NIKSEILLÄ ONNISTUT GLUTEENITTOMASSA LEIVONNASSA

  • Aloita leipominen hyvissä ajoin, jotta ehdit rauhassa opetella gluteenittoman leivonnan niksit.
  • Pakasta leivonnaiset, sillä ne eivät säily yhtä pitkään kuin tavalliset leivonnaiset.
  • Pienikin määrä gluteenia on keliaakikolle haitallista: käytä puhtaita välineitä, puhdista työtasot tarkoin leivänmurusista ja pidä tavalliset jauhot kaapissa.
  • Käytä jauhoja tavallista vähemmän. Uuniin mennessään leivonnaiset saavat olla kosteampia ja löysempiä kuin tavallisesta taikinasta valmistetut leivonnaiset.
  • Leivo pipareista ja kekseistä aina vähän pienempiä, jotta ne pysyvät paremmin koossa.
  • Suosi gluteenittomaan taikinaan tehtyjä piirakoita torttujen ja pasteijoiden sijaan, sillä gluteenittomaan taikinaan on hankala saada lehtevyyttä.
  • Varaa gluteenittomille leivonnaisille aina omat tarjoiluastiat ja erilliset ottimet.

Jaa artikkeli

Sinua voisi myös kiinnostaa

Alkuvoimaa aamupalasta
Kampanjat 15.08.2024

Alkuvoimaa aamupalasta

Maailman onnellisin kansa saa energiansa aamupalasta. Puuroa, sämpylöitä, mysliä, granolaa, muroja – mikä tahansa omia makunystyröitä hiveleekään – paras aamupala … Lue lisää

Sopuratkaisu vatsan kanssa!
Vinkit & niksit 11.04.2024

Sopuratkaisu vatsan kanssa!

Kotimainen kaura on todellinen viljojen diplomaatti ja vatsojen valtakunnansovittelija. Se tulee toimeen kaikenlaisten vatsojen kanssa, myös niiden, jotka noudattavat gluteenitonta … Lue lisää

Suussasulavien sämpylöiden salaisuus
Vinkit & niksit 03.01.2024

Suussasulavien sämpylöiden salaisuus

Kysyimme tuotekehittäjältämme Lasse Lindströmiltä, miten syntyy hyvä sämpylätaikina ja mitkä ovat pahimmat sudenkuopat kotileipurille. Lue lisää