Myllärin by Helsinki Mills

Gluteeniton Porkkanakakku

Tuttu ja suussa sulava porkkanakakku syntyy näppärästi myös gluteenittomana!

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
30 min
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
1 h

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
GL
Gluteeniton
VG
Kasvisruoka

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

1

kakku

Ainekset

2 kananmunaa
2 dl sokeria
200 g porkkanaa raasteena
150 g laktoositonta voita sulatettuna
1 tl leivinjauhetta
1 ½ tl kanelia
1 tl vanilliinisokeria

Kuorrute

150 g Sulatejuustoa maustamaton
75 g laktoositonta voita huoneenlämpöistä
4 dl tomusokeria
½ tl vanilliinisokeria
mantelia rouhetta

Ohjeet

  1. Pyöreä vuoka Ø26-28 cm, korkeus 5-6 cm
    Jos haluat tehdä pellillisen porkkanaleivoksia, tee kaksinkertainen taikina.

  2. Vaahdota kananmunat ja sokeri. 

    Lisää voisula ja porkkanaraaste hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita hyvin.Voitele vuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 200°C n. 30 min. Jäähdytä.

  3. Valmista kuorrute sekoittamalla ainekset yleiskoneella tai sähkövatkaimella. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Ripottele pintaan mantelirouhetta.

Ostoslistalle

Vinkit

Porkkanakakku on suussa sulava herkku, joka sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Porkkanakakun rakenne ja maku vain paranee, kun teet sen edellispäivänä ja säilytät yön yli jääkaapissa.

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
0,7 g
Proteiini
3,4 g
Energia
294,2 kcal
Hiilihydraatit
47,0 g
Rasva
19,9 g
Tyydyttynyt rasva
12,7 g
Suola
0,7 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteenittomat suklaaleivokset
1 h 20 min L, GL

Gluteenittomat suklaaleivokset

Kakkupohja täytekakkuun
55 min

Kakkupohja täytekakkuun

Rocky Road
1 h 15 min L, M

Rocky Road

Myllärin Kauraiset Myslipatukat
2 h 15 min L, GL, K

Myllärin Kauraiset Myslipatukat