Punajuuri-kaurapiirakka

30-60 min. | Keskitaso

  • Suolaiset leivonnaiset
  • Gluteenittomat
  • Ruoanlaitto
Ainekset

n. 12 annospalaa

500-600 g lehtitaikinaa
1 pss Myllärin Kasvis Kaura Ateria-ainesta
5 dl punajuurimehua
2-3 dl vettä
½ tl kuivattua rosmariinia
(ripaus suolaa)
2 kananmunaa
100 g juustoraastetta
mustapippuria
Voiteluun:
1 kananmuna
Valmistusohje

Herkullisen mehevät välipala- tai illanistujaistarjottavat valmistat helposti valmiista lehtitaikinasta ja valmiista kasvis-kauraseoksesta valmistetusta täytteestä.

Mikäli haluat valmistaa gluteenitonta piirasta, valitse gluteeniton lehtitaikinalevy.

Valmistusohje

Anna lehtitaikinan sulaa pakkauksen ohjeen mukaan.

Mittaa ateria-aines, punajuurimehu ja vesi kattilaan ja anna kiehua hiljalleen. Lisää kuivattu rosmariini ja halutessasi suolaa. Keitä, kunnes neste on imeytynyt.

Lisää joukkoon rikotut kananmunat, juustoraaste ja mustapippuria maun mukaan.

Kaulitse sulanut lehtitaikina kahdeksi yhtä suureksi levyksi ja nosta toinen leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä täyte lehtitaikinalevylle lähes reunoja myöten.

Nosta päälle toinen samankokoiseksi kaulittu levy ja taita reunat piiloon. Voitele kananmunalla ja pistele haarukalla.

Paista 200-asteessa uunin keskiritilätasolla 25-30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.

Leikkaa paloiksi ja nosta tarjolle.

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksesi siihen, että Myllärin voi lähettää sinulle markkinointiin ja viestintään liittyviä uutiskirjeitä.