Myllärin by Helsinki Mills

Kaurarouheella täytetyt kesäkurpitsat

Ihanat, täytetyt kesäkurpitsat sopivat kaikkiin vuodenaikoihin. Voit valmistaa täytteen myös paprikoiden sisälle.

Myllärin Gluteeniton Kaurarouhe on maukas ja monikäyttöinen kotimainen vaihtoehto riisille, couscousille, kvinoalle ja vastaaville viljalisäkkeille.

Valmistelu

Passiivinen
30 min
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
1 h

Arvostele

Erikoisruokavaliot

VG
Kasvisruoka

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

4

annosta

2 pientä kesäkurpitsaa
2 dl vettä
2 rkl rypsiöljyä
1 pieni sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
6 miniluumu tomaattia
½ mieto punaista chiliä
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä
50 g vuohenjuustoa
2 rkl sitruunan mehua

Ohjeet

  1. Huuhtele ja kuivaa kesäkurpitsat. Halkaise ne pituussuunnassa ja koverra sisus pois pienellä lusikalla. Ota puolet koverretusta kesäkurpitsasta sivuun ja hienonna.

  2. Kiehauta vesi ja lisää Myllärin Kaurarouhe. Anna kiehua hiljalleen, kunnes kaurarouhe on kypsää ja neste haihtunut.

  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, sekä leikkaa miniluumutomaatit pieniksi lohkoiksi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää pilkotut ainekset. Lisää myös hienonnettu, koverrettu kesäkurpitsan sisus. Mausta hienonnetulla chilipaprikalla, suolalla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon vuohenjuusto ja mausta seos sitruunamehulla. Hienonna lopuksi joukkoon lehtipersiljaa. Tarkista maku.

  4. Täytä koverretut kesäkurpitsat täytteellä ja laita uunivuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 20-30 minuuttia, tai kunnes kesäkurpitsat ovat pehmenneet.

  5. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
0,0 g
Proteiini
3,5 g
Energia
136,4 kcal
Hiilihydraatit
0,3 g
Rasva
13,5 g
Tyydyttynyt rasva
3,8 g
Suola
1,2 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Rocky Road
1 h 15 min L, M

Rocky Road

Bruschetta
2 h 15 min L, VG, K

Bruschetta

Myllärin Kauraiset Myslipatukat
2 h 15 min L, GL, K

Myllärin Kauraiset Myslipatukat

Uunifeta-kaura
1 h 15 min GL

Uunifeta-kaura