Myllärin aamupalavinkkejä

Aamupala on päivän tärkein ateria ja sillä saa hyvän startin päivään.

Hyvä aamupala sisältää runsaskuituista täysjyväviljaa, jotakin proteiinilähdettä (esim. maitotuotteita, kananmunaa, pähkinöitä), hedelmiä tai marjoja ja myös vähän rasvaa. Kotimaista täysjyväkauraa on hyvä pitää muodossa tai toisessa mukana jokaisella aamiaisella.

Alta löydät vinkkejä ja linkkejä ohjeisiin, joista voit poimia omaan aamuusi sopivat. Ota aamut haltuun ja tankkaa energiaa päivään!

PUUROT

Kokeile vaikka:

  • Kattilassa keitettyä puuroa
  • Mikropuuroa
  • Uunipuuroa
  • Tuorepuuroa

Veteen keiteltävän puuron voi jättää valmistumaan itsekseen pienellä lämmöllä aamutoimien ajaksi, mutta maitoon keitettäessä kiehumista pitää vahtia ja sekoitella. Maitoon keitetty puuro on vaan niin hyvää! Puuron voi keittää myös esim. kasvimaitoon. 

Tutustu Myllärin puuroresepteihin

Puuron kanssa voi syödä mitä tahansa itselle mieluisaa: maitoa, pakastemarjoja, hilloa, mehukeittoa, banaania, voisilmän, kanelisokeria, raejuustoa, pähkinöitä, siemeniä, avokadoa…

Jos puuroa tulee tehtyä liikaa, siitä voi tehdä vaikka helpot rieskat iltapalalle.

Myllärin hiutaleet
Vihersmoothie

SMOOTHIET

Jos smoothie sopii aamuusi, tee siitä kauraisa versio lisäämällä joukkoon kauraleseitä, -hiutaleita tai mysliä. Kauran sisältämä kuitu tekee aamujuomasta täyttävämmän ja hyväilee vatsaa. Smoothieen voi surauttaa sekaisin hedelmiä, kasviksia, jogurttia, mehukeittoa ja melkeinpä mitä tahansa mieluista, minkä saa hienonnettua blenderissä.

Marjasmoothie

MYSLIT JA GRANOLAT

Myslien perusraaka-aine on yleensä täysjyväkaurahiutale, johon on yhdistetty hedelmiä, marjoja, siemeniä tai pähkinöitä. Kun myslin nautiskelee maidon, jogurtin tai rahkan kanssa, kaikki hyvän aamiaisen elementit ovat koossa.

Valitse suosikkisi:

Granolassa hiutaleet on yleensä paahdettu rasvan ja vaikkapa hunajan kanssa rapsakoiksi nokareiksi. Rouskuvaa herkkua valitessa kannattaa huomioida ravintosisältö, sillä rasvaa ja sokeria saattaa olla yllättävänkin paljon. 

Superhelpon ja terveellisen, helposti mukaan otettavan aamupalan saat leipomalla myslin tai granolan patukoiksi: soseuta pari banaania, sekoita joukkoon 4,5 dl mysliä, muotoile patukoiksi uunipellille ja paista 175-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

 

Myllärin hiutaleet
Murot

MUROT

Murojakin on tarjolla monenlaisia. Myllärin kotimaisten murojen valtteina ovat raaka-aineena käytetty suomalainen täysjyvävilja, runsaskuituisuus, kohtuullinen määrä sokeria ja terveellisestä vaihtoehdosta kertova Sydänmerkki. Täydennä muroaamiainen maidolla tai jogurtilla ja tuoreilla marjoilla tai hedelmillä.

Maistuisiko:

Myllärin Suklaarenkaat on supersuosittu herkuttelumuro, jossa sokeria on muita murojamme enemmän. Kuitua Suklaarenkaatkin sisältävät runsaasti ja lisäksi ne ovat useista suklaamuroista poiketen maidottomia, joten soveltuvat niin vegaaneille kuin allergisillekin. 

KIIREETTÖMÄN AAMUN HERKUT

Viikonloppuna tai vapaapäivänä aamupalaan on aikaa ja silloin voi panostaa vaikkapa:

 

Myllärin-tuotteilla otat helposti #aamuthaltuun

Lue lisää kauran hyvistä ominaisuuksista

Trio sämpylät
Kuitusämpylä
Briossisämpylä
Briossisämpylä

Jaa artikkeli

Sinua voisi myös kiinnostaa

Sopuratkaisu vatsan kanssa!
Vinkit & niksit 11.04.2024

Sopuratkaisu vatsan kanssa!

Kotimainen kaura on todellinen viljojen diplomaatti ja vatsojen valtakunnansovittelija. Se tulee toimeen kaikenlaisten vatsojen kanssa, myös niiden, jotka noudattavat gluteenitonta … Lue lisää

Suussasulavien sämpylöiden salaisuus
Vinkit & niksit 03.01.2024

Suussasulavien sämpylöiden salaisuus

Kysyimme tuotekehittäjältämme Lasse Lindströmiltä, miten syntyy hyvä sämpylätaikina ja mitkä ovat pahimmat sudenkuopat kotileipurille. Lue lisää

Leivontavinkit
Vinkit & niksit 01.01.2024

Leivontavinkit

Pohdituttaako leivonta? Ei hätää, olemme koonneet onnistumista varten vinkkejä leivontaan. Lue lisää

Retkellä tärkeintä ovat hyvät eväät!
Vinkit & niksit 15.12.2023

Retkellä tärkeintä ovat hyvät eväät!

Kaikki maistuu ulkona paremmalta! Katso vinkit kauraisiin retkieväisiin. Lue lisää