Nitistä gluteenittoman leivonnan haasteet

Stoppi tahmeille taikinoille ja lässähtäneille leipomuksille! Kerää Myllärin gluteenittoman leivonnan vinkit talteen ja tutustu maittaviin gluteenittomiin tuotteisiimme ja resepteihimme – herkullisia hetkiä onnistumisten parissa!

Usein gluteenittomassa leivonnassa koetaan haasteellisena se, ettei leivonnaisten rakenne vastaa tavallista, leivonnaiset lässähtävät tai taikina on tahmaista ja vaikeaa käsitellä. Tavallisen reseptin muokkaaminen gluteenittomaksi vaatii myös mittasuhteiden ja apuaineiden hallintaa. Gluteenittomissa leivonta-aineksissa nämä haasteet on otettu huomioon. Lisäksi gluteenittomat reseptimme ovat alan huippuammattilaisten suunnittelemia ja testaamia, joten ne toimivat varmasti myös kotikeittiöissä.

Herkkuja kaikille
Myllärin mokkapalat
Gluteenittomat pullat
Gluteenittomat vohvelit
Gluteeniton suklaakakku

NÄILLÄ NIKSEILLÄ ONNISTUT GLUTEENITTOMASSA LEIVONNASSA

  • Aloita leipominen hyvissä ajoin, jotta ehdit rauhassa opetella gluteenittoman leivonnan niksit.
  • Pakasta leivonnaiset, sillä ne eivät säily yhtä pitkään kuin tavalliset leivonnaiset.
  • Pienikin määrä gluteenia on keliaakikolle haitallista: käytä puhtaita välineitä, puhdista työtasot tarkoin leivänmurusista ja pidä tavalliset jauhot kaapissa.
  • Käytä jauhoja tavallista vähemmän. Uuniin mennessään leivonnaiset saavat olla kosteampia ja löysempiä kuin tavallisesta taikinasta valmistetut leivonnaiset.
  • Leivo pipareista ja kekseistä aina vähän pienempiä, jotta ne pysyvät paremmin koossa.
  • Suosi gluteenittomaan taikinaan tehtyjä piirakoita torttujen ja pasteijoiden sijaan, sillä gluteenittomaan taikinaan on hankala saada lehtevyyttä.
  • Varaa gluteenittomille leivonnaisille aina omat tarjoiluastiat ja erilliset ottimet.

Jaa artikkeli

Sinua voisi myös kiinnostaa

Hapanjuurileipoja luottaa Myllärin jauhoihin
Vinkit & niksit 02.04.2025

Hapanjuurileipoja luottaa Myllärin jauhoihin

Mikä vehnäjauho leipään? Millä jauholla saa tuon näköistä leipää? Lue lisää

Uutuuksia gluteenittomaan mysli- ja hiutalevalikoimaan
Uutiset 02.04.2025

Uutuuksia gluteenittomaan mysli- ja hiutalevalikoimaan

Myllärin gluteeniton tuoteperhe täydentyi Karibia Myslillä ja gluteenittomalla kaurahiutaleella. Lue lisää

Myllärin tuotekehittäjän vinkit gluteenittomaan joululeivontaan
Vinkit & niksit 12.12.2024

Myllärin tuotekehittäjän vinkit gluteenittomaan joululeivontaan

Joulun alla kotileipurit huolehtivat siitä, että joulupöydän antimista löytyy tarjottavaa kaikille, myös erikoisruokavaliota noudattaville. Entä jos tänä vuonna kaikki joulupöydän … Lue lisää

Syksyn satoa gluteenittomasti Mylläriltä
Kampanjat 03.09.2024

Syksyn satoa gluteenittomasti Mylläriltä

Kaura on ainoa suomalainen vilja, joka soveltuu gluteenittomaan ruokavalioon. Lisäksi kaura alentaa kolesterolia, laskee verensokeria ja parantaa vatsan toimintaa. Lue lisää