Myllärin by Helsinki Mills

Luumuinen suklaakakku

Tässäpä katseet vangitseva kakku joulupöytään.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
2 h
Aktiivinen
1 h
Yhteensä
3 h

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

1

kakku

Luumumarengit

100 g (noin 3 kpl) kananmunan valkuaista
100 g sokeria
100 g tomusokeria
2 rkl luumumarmeladia

Suklaakakkupohja

200 g laktoositonta voita
200 g tummaa suklaata
5 kananmunaa
2 ½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
10 g laktoositonta voita voiteluun

Luumumousse

250 g luumumarmeladia
3 liivatelehteä
5 dl vispikermaa

Lisäksi

6 kpl luumuja lohkottuina

Ohjeet

Luumumarengit

  1. Esilämmitä uuni 120 asteeseen. Erottele kananmunan valkuaiset ja laita ne suureen ja puhtaaseen kulhoon. Aloita vatkaaminen sähkövatkaimella keskinopeudella, kunnes valkuaiset muodostavat pehmeät huiput. Lisää sirosokeria vähitellen, jatkaen vatkaamista nopeammalla nopeudella. Kun kaikki sirosokeri on lisätty, jatka vatkaamista, kunnes seos on kiiltävää ja jäykkää.

  2. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Lisää luumumarmeladi ja sekoita kevyesti.

  3. Laita marenki pursotinpussiin ja pursota 3-4 cm kokoisia palloja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista uunissa noin 1,5 tuntia, kunnes marengit ovat kuivia ja kovia ulkopinnalta, mutta pehmeitä sisältä. Anna jäähtyä. Marengit säilyvät useita päiviä huoneenlämmössä.

Suklaakakkupohja

  1. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vatkaa kananmunan keltuaiset ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu suklaa-voiseos keltuaisvaahtoon ja sekoita hyvin.

  2. Siivilöi vehnäjauhot ja leivinjauhe keltuais-suklaaseokseen ja sekoita hyvin. Vatkaa kananmunan valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele varovasti seos keltuais-suklaaseokseen.

  3. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 180 asteessa noin 25-30 minuuttia, tai kunnes kakku on kypsä ja kohonnut.

Luumumousse

  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Mittaa luumumarmeladi kattilaan. Kuumenna varovasti ja lisää liotetut liivatteet joukkoon. Sekoita. Siirrä isoon kulhoon ja laita jääkaappiin.

  2. Vaahdota kuohukerma. Ota luumumarmeladi pois jääkaapista ja sekoita marmeladin rakenne rikki vispilällä. Nostele kermavaahto marmeladin joukkoon nuolijalla.

Kakun kokoaminen

  1. Kasaa kakku leikkaamalla kakku 3-osaan. Kostuta pohjapala haluamallasi mehulla, tai liemellä. Voit kostutusta varten ohentaa luumumarmeladia vedellä ja maustaa tilkalla konjakkia. Levitä luumumoussesta puolet pohjan päälle. Laita seuraavaksi kakun keskiosa, kostuta ja täytä lopulla luumumoussella. Asettele päällinen ja kostuta päällinen.

    Nostele päälle luumumarenkeja. Halkaise ja poista tuoreista luumuista kivet ja leikkaa lohkoja koristeluun.

  2. Nostele päälle luumumarenkeja. Halkaise ja poista tuoreista luumuista kivet ja leikkaa lohkoja koristeluun.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
1,1 g
Proteiini
2,4 g
Energia
294,9 kcal
Hiilihydraatit
32,3 g
Rasva
17,2 g
Tyydyttynyt rasva
10,8 g
Suola
0,2 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteenittomat suklaaleivokset
1 h 20 min L, GL

Gluteenittomat suklaaleivokset

Uuniomenakakku
1 h 30 min L, VG

Uuniomenakakku

Porkkanakakku
1 h 15 min L, VG

Porkkanakakku

Tajuttoman hyvä sitruunakakku
1 h L, GL, VG

Tajuttoman hyvä sitruunakakku