Myllärin by Helsinki Mills

Pehmeä piparikakku

Voit leipoa kaikki piparit kerralla tähän herkulliseen ja pehmeään tapaan!

Valmistelu

Passiivinen
30 min
Aktiivinen
20 min
Yhteensä
50 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
Ladataan...

Ainesosat

1


Piparkakkutaikina

4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
200 g voita sulatettuna
1 dl siirappia
1 rkl piparkakkumaustetta
2 tl leivinjauhetta
2 dl kermaviiliä
20 g voita voiteluun
½ dl korppujauhoa voiteluun

Sokerikuorrute

2 dl tomusokeria
1 rkl (noin) vettä

Koristeluun

1 dl piparkakkuja murskattuna
½ dl hopeisia sokerikoristeita

Ohjeet

  1. Esilämmitä uuni 160 C asteeseen. Vaahdota kananmunat ja sokeri kulhossa. Lisää joukkoon tumma siirappi. Sekoita toisessa kulhossa kaikki kuivat aineet keskenään.

  2. Lisää kanamunavaahtoon sulatettua voita ja kuivia aineita vuorotellen. Lisää lopuksi taikinaan kermaviili tai hapankerma. Voitele kuivakakkuvuoka ja pyörittele kakkuvuokaan korppujauhot. Karista ylimääräiset pois.

  3. Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Voit tarkistaa kypsyyden tekemällä hammastikulla testin. Kun hammastikku tulee ulos kakusta puhtaana, kakku on kypsä.

  4. Ota kakku pois vuoasta ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Valmista tomusokerikuorrute sekoittamalla tomusokeri ja vesi tasaiseksi. Kuorruta kakku kuorrutteella. Koristele murennetuilla piparkakuilla ja sokerikuulilla.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
0,1 g
Proteiini
1,5 g
Energia
394,8 kcal
Hiilihydraatit
35,5 g
Rasva
27,6 g
Tyydyttynyt rasva
18,0 g
Suola
0,8 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Tajuttoman hyvä sitruunakakku
1 h L, GL, VG

Tajuttoman hyvä sitruunakakku

Porkkanakakku
1 h 15 min L, VG

Porkkanakakku

Kakkupohja täytekakkuun
55 min

Kakkupohja täytekakkuun

Mutakakku
40 min L, VG

Mutakakku