Ainesosat
Ohjeet
Esilämmitä uuni 160 C asteeseen. Vaahdota kananmunat ja sokeri kulhossa. Lisää joukkoon tumma siirappi. Sekoita toisessa kulhossa kaikki kuivat aineet keskenään.
Lisää kanamunavaahtoon sulatettua voita ja kuivia aineita vuorotellen. Lisää lopuksi taikinaan kermaviili tai hapankerma. Voitele kuivakakkuvuoka ja pyörittele kakkuvuokaan korppujauhot. Karista ylimääräiset pois.
Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Voit tarkistaa kypsyyden tekemällä hammastikulla testin. Kun hammastikku tulee ulos kakusta puhtaana, kakku on kypsä.
Ota kakku pois vuoasta ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Valmista tomusokerikuorrute sekoittamalla tomusokeri ja vesi tasaiseksi. Kuorruta kakku kuorrutteella. Koristele murennetuilla piparkakuilla ja sokerikuulilla.