Myllärin by Helsinki Mills

Uuniomenakakku

Uuniomenat toimii mahtavana pohjana tälle herkulle.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
1 h
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
1 h 30 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
VG
Kasvisruoka

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

1

kakku

Uuniomenasose

4 kpl omenaa
1 dl laktoositonta voita sulatettuna
1 dl fariinisokeria
1 tl kanelia

Uuniomenakakku ainekset

2 kpl omenaa lohkottuna
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
½ tl suolaa
2 kpl kananmunaa
1 dl rypsiöljyä
3 dl uuniomenasosetta

Ohjeet

Uuniomenasose

  1. Valmista ensin uuniomenasose. Esilämmitä uuni 180 C asteeseen. Pese omenat huolellisesti ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenat lohkoiksi.

  2. Sekoita kulhossa sulatettu voi, ruskea sokeri ja kaneli. Lisää omenalohkot seokseen ja sekoita, kunnes omenat ovat tasaisesti kuorrutettuja. Levitä omenalohkot tasaisesti uunivuokaan.

  3. Paista uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmeitä ja kuorrutus on kullanruskeaa. Anna jäähtyä hieman ja soseuta uuniomenat.

Uuniomenakakku

  1. Valmista sitten uuniomenakakku. Esilämmitä uuni 175°C:seen. Voitele 22-23 cm halkaisijaltaan oleva pyöreä kakkuvuoka. Lohko omenat ja levitä vuoan pohjalle.

  2. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe, kaneli ja suola. Sekoita toisessa kulhossa sokeri, kananmunat, kasviöljy ja uuniomenasose. Lisää kuivat aineet kosteiden aineiden joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada taikina kakkuvuokaan.

  3. Paista uunissa noin 35-40 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Voit tarkistaa kypsyyden tekemällä hammastikulla testin. Kun hammastikku tulee ulos kakusta puhtaana, kakku on kypsä.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
1,2 g
Proteiini
2,0 g
Energia
151,1 kcal
Hiilihydraatit
14,5 g
Rasva
9,2 g
Tyydyttynyt rasva
3,0 g
Suola
0,3 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteenittomat suklaaleivokset
1 h 20 min L, GL

Gluteenittomat suklaaleivokset

Luumuinen suklaakakku
3 h L

Luumuinen suklaakakku

Tikkukakut
2 h 30 min VG

Tikkukakut

Mutakakku
40 min L, VG

Mutakakku