Myllärin by Helsinki Mills

Parmesankauratto

Kaura korvaa risottoriisin tässä italialaisen keittiön klassikossa, joka tulvii makuja.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
10 min
Aktiivinen
25 min
Yhteensä
35 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
GL
Gluteeniton
VG
Kasvisruoka
K
Kananmunaton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

4

annosta

½ dl oliiviöljyä
2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 kpl keltasipulia hienonnettuna
2 dl valkoviiniä
1 kasvisliemi
100 g mascarponejuustoa
100 g parmesanjuustoa raastettuna
1 tl suolaa
1 tuoretta ruohosipulia hienonnettuna

Ohjeet

  1. Kuumenna iso kattila. Lisää kattilaan oliiviöljy, Myllärin Gluteeniton Pitkäjyväinen Kaura ja hienonnetut sipulit. Kuullota pari minuuttia.

  2. Posauta valkoviini kattilassa. Keitä viiniä hetki. Lisää joukkoon kasvisliemestä reilu puolet.

  3. Hauduttele miedolla lämmöllä kypsäksi, koko ajan sekoittaen kevyesti. Lisää tarvittaessa vähän kasvislientä.

  4. Kauran ollessa kypsää lisää joukkoon mascarponejuusto, parmesanjuustoraaste ja suola. Tarkista maku ja rakenne. Risoton kuuluu olla "puuromaista". Mascarponejuusto tekee risotosta löysempää ja parmesanjuusto tiukempaa.

  5. Tarjoile tuoreen ruohosipulin kanssa.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
3,5 g
Proteiini
9,9 g
Energia
297,9 kcal
Hiilihydraatit
20,8 g
Rasva
16,9 g
Tyydyttynyt rasva
7,1 g
Suola
1,0 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteenittomat Kaurasämpylät
55 min L, GL, VG, M, K, V

Gluteenittomat Kaurasämpylät

Sienestäjän kermainen kanakeitto
35 min

Sienestäjän kermainen kanakeitto

Kinkkupiirakka eli Quiche Lorraine
1 h 20 min L

Kinkkupiirakka eli Quiche Lorraine

Kauravohvelit ja katkaraputäyte
1 h L

Kauravohvelit ja katkaraputäyte