Myllärin by Helsinki Mills

Parmesankauratto

Ruokakaura korvaa risottoriisin tässä italialaisen keittiön klassikossa, joka tulvii makuja.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
10 min
Aktiivinen
25 min
Yhteensä
35 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
GL
Gluteeniton
VG
Kasvisruoka
K
Kananmunaton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

4

annosta

½ dl oliiviöljyä
2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 kpl keltasipulia hienonnettuna
2 dl valkoviiniä
1 l kasvislientä
100 g mascarponejuustoa
100 g parmesanjuustoa raastettuna
1 tl suolaa
1 tuoretta ruohosipulia hienonnettuna

Ohjeet

  1. Kuumenna iso kattila. Lisää kattilaan oliiviöljy, Myllärin Gluteeniton Pitkäjyväinen Kaura ja hienonnetut sipulit. Kuullota pari minuuttia.

  2. Lisää valkoviini. Keitä viiniä pari minuuttia. Lisää joukkoon kasvisliemestä reilu puolet.

  3. Hauduttele miedolla lämmöllä kypsäksi, koko ajan sekoittaen kevyesti. Lisää tarvittaessa vähän kasvislientä.

  4. Kun kauranjyvät ovat kypsiä, lisää joukkoon mascarponejuusto, parmesaanijuustoraaste ja suola. Tarkista maku ja rakenne. Risoton kuuluu olla "puuromaista". Mascarponejuusto tekee risotosta löysempää ja parmesaanijuusto tiukempaa.

  5. Tarjoile tuoreen ruohosipulin kanssa.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
3,5 g
Proteiini
9,9 g
Energia
297,9 kcal
Hiilihydraatit
20,8 g
Rasva
16,9 g
Tyydyttynyt rasva
7,1 g
Suola
1,0 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Juureskauratto
35 min L, GL, K

Juureskauratto

Sitruunainen tofu-kasviskeitto kauralla
30 min GL, V

Sitruunainen tofu-kasviskeitto kauralla

Kauravohvelit
1 h L, GL, VG

Kauravohvelit

Kauravohvelit ja katkaraputäyte
1 h L

Kauravohvelit ja katkaraputäyte