Myllärin by Helsinki Mills

Kauravohvelit ja katkaraputäyte

Lounasvohvelit syntyy eilisen jämistä.

Valmistelu

Passiivinen
30 min
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
1 h

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
Ladataan...

Ainesosat

4

annosta

Vohvelit

75 g voita
3 kananmunaa
3 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 dl kuplavettä

Katkaraputäyte

200 g katkarapuja
1 dl smetanaa
1 tl sitruunanmehua
tuoretta tilliä
suolaa
mustapippuria

Ohjeet

  1. Valmista ensin vohvelitaikina. Sulata voi ja jätä jäähtymään.

  2. Riko kananmunat kulhoon, riko rakenne ja vatkaa maito joukkoon. Lisää kaura ja sekoita tasaiseksi.

  3. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään ja sekoita seos munamaito-kaurapohjaan. Lisää voisula.

  4. Anna taikinan turvota jääkaapissa noin 30 minuuttia.

    Kun taikina on turvonnut, vatkaa joukkoon kuplavesi.

  5. Valmista seuraavaksi katkaraputäyte. Vatkaa smetana kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon hienonnetut katkaravut, hienonnettu tilli, sitruunamehua, mustapippuria ja ripaus suolaa.

  6. Kuumenna vohvelirauta, penslaa voisulalla ja paista vohvelit.

    Siirrä vohvelit tarjoiluastiaan ja tarjoa raputäytteen kanssa.

Ostoslistalle

Vinkit

Kauravohvelit sopivat täydellisesti myös makeaan herkutteluun! Tarjoile perinteisesti kermavaahdon ja marjahillon kera. Mikäli pidät hieman makeammista vohveleista, lisää taikinaan teelusikallinen sokeria ja puolita suolan määrä.

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
2,1 g
Proteiini
7,9 g
Energia
215,6 kcal
Hiilihydraatit
14,0 g
Rasva
13,8 g
Tyydyttynyt rasva
8,3 g
Suola
1,1 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Lämmin kaura-halloumi­juustosalaatti
30 min K

Lämmin kaura-halloumi­juustosalaatti

Focaccia
1 h 15 min L, VG, M, K, V

Focaccia

Juureskauratto
35 min L, K

Juureskauratto

Bruschetta
2 h 15 min L, VG, K

Bruschetta