Myllärin by Helsinki Mills

Kauravohvelit ja katkaraputäyte

Lounasvohvelit syntyy eilisen jämistä.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
30 min
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
1 h

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

4

annosta

Vohvelit

75 g laktoositonta voita
3 kpl kananmunaa
3 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 dl kuplavettä

Katkaraputäyte

200 g katkarapuja
1 dl smetanaa
1 tl sitruunanmehua
tuoretta tilliä
suolaa
mustapippuria

Ohjeet

  1. Valmista ensin vohvelitaikina. Sulata voi ja jätä jäähtymään.

  2. Riko kananmunat kulhoon, riko rakenne ja vatkaa maito joukkoon. Lisää kaura ja sekoita tasaiseksi.

  3. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään ja sekoita seos munamaito-kaurapohjaan. Lisää voisula.

  4. Anna taikinan turvota jääkaapissa noin 30 minuuttia.

    Kun taikina on turvonnut, vatkaa joukkoon kuplavesi.

  5. Valmista seuraavaksi katkaraputäyte. Vatkaa smetana kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon hienonnetut katkaravut, hienonnettu tilli, sitruunamehua, mustapippuria ja ripaus suolaa.

  6. Kuumenna vohvelirauta, penslaa voisulalla ja paista vohvelit.

    Siirrä vohvelit tarjoiluastiaan ja tarjoa raputäytteen kanssa.

Ostoslistalle

Vinkit

Kauravohvelit sopivat täydellisesti myös makeaan herkutteluun! Tarjoile perinteisesti kermavaahdon ja marjahillon kera. Mikäli pidät hieman makeammista vohveleista, lisää taikinaan teelusikallinen sokeria ja puolita suolan määrä.

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
2,0 g
Proteiini
9,0 g
Energia
225,6 kcal
Hiilihydraatit
21,9 g
Rasva
10,9 g
Tyydyttynyt rasva
6,0 g
Suola
0,8 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Kauravohvelit
1 h L, GL, VG

Kauravohvelit

Punajuuri-kaurapiirakka
1 h VG

Punajuuri-kaurapiirakka

Juureskauratto
35 min L, GL, K

Juureskauratto

Kauraiset Lindströminpihvit
50 min L, GL

Kauraiset Lindströminpihvit