Myllärin by Helsinki Mills

Nyhtöparsinpiiras

Herkkua joka kämmenelle.

Valmistelu

Passiivinen
1 h
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
1 h 30 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
VG
Kasvisruoka
Ladataan...

Ainesosat

2

piirasta

Taikina

2 ½ dl vettä
2 ½ dl maitoa
50 g hiivaa
150 g voita
2 tl suolaa
1 rkl sokeria

Täyte

200 g kesäkurpitsaa
2 kpl porkkanaa
1 punasipuli
1 tl suolaa
½ jauhettua mustapippuria
200 g tuorejuustoa

Ohjeet

  1. Valmista täyte. Raasta kesäkurpitsa ja porkkanat. Hienonna punasipuli. Vie raasteet ja punasipuli paistinpannulle ja kuullota voissa.

  2. Lisää lopuksi joukkoon mausteet ja kypsä Myllärin Pitkäjyväinen Kaura sekä tuorejuusto. Lämmitä täytettä vielä niin että tuorejuusto sulaa joukkoon. Anna jäähtyä.

  3. Valmista taikina. Mittaa kulhoon maito ja keitetty vesi. Nesteen tulee olla noin 37 asteista. Sekoita joukkoon hiiva, suola ja sokeri.

  4. Lisää vähitellen Myllärin Luomu Leivontarkeita Vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee napakka. Lisää viimeisenä taikinan joukkoon voi. Kohota hyvin.

  5. Jaa kohonnut taikina 25 osaan. Taputtele tai kauli osista litteitä ja pyöreitä piiraspohjia. Täytä ruokalusikallisella täytettä. Voitele pohjan toinen reuna kananmunalla ja sulje parsinpiiras painellen reunat vastakkain. Vie piiraat vierekkäin voideltuun vuokaan. Voit jättää piiraan sulkureunan päällepäin koristeeksi.

  6. Anna vielä kohota vuoassa ja voitele kananmunalla. Paista 200 astetta noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Ostoslistalle

Vinkit

Tarjoile nyhtöparsinpiiras erilaisten raikkaiden kermaviili- ja majoneesidippien kanssa.

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
3,1 g
Proteiini
5,9 g
Energia
198,7 kcal
Hiilihydraatit
17,6 g
Rasva
10,9 g
Tyydyttynyt rasva
6,2 g
Suola
1,3 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Luonnonkala­piirakka
1 h 50 min L

Luonnonkala­piirakka

Peruna­lepuskakakut
2 h L

Peruna­lepuskakakut

Karjalanpiirakat kauratäytteellä
1 h 30 min L, VG

Karjalanpiirakat kauratäytteellä

Pinaatti-kaurapiirakka
50 min L, VG

Pinaatti-kaurapiirakka