Ainesosat
kakkua
Ohjeet
Valmista perunamuusi. Kuori 2 kg perunoita ja keitä kypsäksi. Kaada kattilaan jäänyt keitinliemi erilliseen astiaan. Lisää perunoiden joukkoon 3 tl suolaa sekä 2 dl kermaa. Survo. Lisää tarvittaessa perunoiden keitinlientä. Jäähdytä.
Lisää jäähtyneen muusin joukkoon 2 kananmunaa ja 4 dl Myllärin Luomu Leivontakarkeita Vehnäjauhoja. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
Leivo taikinasta 25 kpl lepuskoita. Painele taikinaa käsin ympyrän muotoisiksi lepuskoiksi leivinpaperin päälle vehnäjauhoja apuna käyttäen. Pistele lepuskat haarukalla ennen paistamista.
Paista 220 asteessa kunnes pinta saa hieman väriä. Jäähdytä ja irroita sen jälkeen lepuskat leivinpaperista.
Valmista täyte. Pese sitruuna. Raasta kulhoon ½ sitruunan kuori ja purista mehu. Lisää joukkoon tuorejuusto. Säästä 1/3 koristelua varten ja sekoita lohi, kaprikset, hienonnettu sipuli ja tilli loppuosaan. Mausta pippurilla.
Jaa täyte 20 lepuskalle ja kokoa päällystetyt lepuskat kakuiksi.
Koristele kansilepuskat tuorejuustolla, herneenversoilla, mädillä, sitruunalla, kurkulla ja kapriksilla. Levitä loput tuorejuustot veitsellä lepuskakakkujen ulkoreunoille.
Täytä ja kokoa perunalepuskakakut tarjoilua edeltävänä päivänä. Säilytä lepuskakakut hyvin suojattuna kylmässä ja koristele vasta tarjoilupäivänä.