Ainesosat
piirakka
Ohjeet
Sekoita kulhossa pehmeä voi ja rahka tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita tasainen taikina.
Muotoile taikinasta suorakaide ja anna taikinan jähmettyä jääkaapissa hyvin suojattuna noin puoli tuntia.
Kaulitse kylmästä taikinasta yksi suorakaiteen muotoinen levy.
Leikkaa taikinasta veitsellä tai taikinapyörällä kuvaohjeen mukaiset palat pois.
Levitä suolalla maustettu ruokakaura levylle. Levitä päälle kerroksittain kala, viipaloitu tai murskattu kananmuna sekä silputtu tilli. Nosta levyn toinen puoli täytteiden päälle.
Voitele saumakohdat kananmunalla, käännä reunat päällekäin ja painele ne lopuksi haarukalla.
Leikkaa yli jääneistä paloista koristenauhoja piirakan päälle. Voitele piirakka kauttaaltaan ja asettele koristenauhat haluamallasi tavalla. Voitele vielä koristenauhat.
Paista 180 asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.
Lisää luonnonkalatäytteen joukkoon pari ruokalusikallista voisulaa ja täytteestä tulee entistäkin mehevämpää.