Myllärin by Helsinki Mills

Luonnonkala­piirakka

Hyödynnä kotimaisia kalasäilykkeitä. 

Herkullinen, täyttävä, terveellinen piirakka!

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
1 h 30 min
Aktiivinen
20 min
Yhteensä
1 h 50 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

1

piirakka

Taikina

125 g laktoositonta voita
125 g maitorahkaa
½ tl leivinjauhetta

Täyte

1 tl suolaa
100 g luonnonkalasäilykettä
2 kpl kananmunaa
2 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna

Lisäksi

1 kananmuna voiteluun

Ohjeet

  1. Sekoita kulhossa pehmeä voi ja rahka tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita tasainen taikina.

  2. Muotoile taikinasta suorakaide ja anna taikinan jähmettyä jääkaapissa hyvin suojattuna noin puoli tuntia.

    Kaulitse kylmästä taikinasta yksi suorakaiteen muotoinen levy.

  3. Leikkaa taikinasta veitsellä tai taikinapyörällä kuvaohjeen mukaiset palat pois.

  4. Levitä suolalla maustettu ruokakaura levylle. Levitä päälle kerroksittain kala, viipaloitu tai murskattu kananmuna sekä silputtu tilli. Nosta levyn toinen puoli täytteiden päälle.

  5. Voitele saumakohdat kananmunalla, käännä reunat päällekäin ja painele ne lopuksi haarukalla.

  6. Leikkaa yli jääneistä paloista koristenauhoja piirakan päälle. Voitele piirakka kauttaaltaan ja asettele koristenauhat haluamallasi tavalla. Voitele vielä koristenauhat.

    Paista 180 asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Ostoslistalle

Vinkit

Lisää luonnonkalatäytteen joukkoon pari ruokalusikallista voisulaa ja täytteestä tulee entistäkin mehevämpää.

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
2,3 g
Proteiini
8,1 g
Energia
295,7 kcal
Hiilihydraatit
23,6 g
Rasva
18,4 g
Tyydyttynyt rasva
10,7 g
Suola
1,2 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Karjalanpiirakat kauratäytteellä
1 h 30 min L, VG

Karjalanpiirakat kauratäytteellä

Peruna­lepuskakakut
2 h L

Peruna­lepuskakakut

Nyhtöparsinpiiras
1 h 30 min L, VG

Nyhtöparsinpiiras

Juureskauratto
35 min L, GL, K

Juureskauratto