Myllärin by Helsinki Mills

Luonnonkala­piirakka

Hyödynnä kotimaisia kalasäilykkeitä. 

Herkullinen, täyttävä, terveellinen piirakka!

Valmistelu

Passiivinen
1 h 30 min
Aktiivinen
20 min
Yhteensä
1 h 50 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
Ladataan...

Ainesosat

1

piirakka

Taikina

125 g voita
125 g maitorahkaa
½ tl leivinjauhetta

Täyte

1 tl suolaa
100 g luonnonkalasäilykettä
2 kananmunaa
2 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna

Lisäksi

1 kananmuna voiteluun

Ohjeet

  1. Sekoita kulhossa pehmeä voi ja rahka tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita tasainen taikina.

  2. Muotoile taikinasta suorakaide ja anna taikinan jähmettyä jääkaapissa hyvin suojattuna noin puoli tuntia.

    Kaulitse kylmästä taikinasta yksi suorakaiteen muotoinen levy.

  3. Leikkaa taikinasta veitsellä tai taikinapyörällä kuvaohjeen mukaiset palat pois.

  4. Levitä suolalla maustettu ruokakaura levylle. Levitä päälle kerroksittain kala, viipaloitu tai murskattu kananmuna sekä silputtu tilli. Nosta levyn toinen puoli täytteiden päälle.

  5. Voitele saumakohdat kananmunalla, käännä reunat päällekäin ja painele ne lopuksi haarukalla.

  6. Leikkaa yli jääneistä paloista koristenauhoja piirakan päälle. Voitele piirakka kauttaaltaan ja asettele koristenauhat haluamallasi tavalla. Voitele vielä koristenauhat.

    Paista 180 asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Ostoslistalle

Vinkit

Lisää luonnonkalatäytteen joukkoon pari ruokalusikallista voisulaa ja täytteestä tulee entistäkin mehevämpää.

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
2,9 g
Proteiini
6,5 g
Energia
318,1 kcal
Hiilihydraatit
18,2 g
Rasva
23,9 g
Tyydyttynyt rasva
14,6 g
Suola
1,6 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Karjalanpiirakat kauratäytteellä
1 h 30 min L, VG

Karjalanpiirakat kauratäytteellä

Peruna­lepuskakakut
2 h L

Peruna­lepuskakakut

Nyhtöparsinpiiras
1 h 30 min L, VG

Nyhtöparsinpiiras

Juureskauratto
35 min L, K

Juureskauratto