Ainesosat
henkilöä
Ohjeet
Valmista ensin paahdettu kukkakaali. Poista kukkakaaleista isoimmat lehdet. Hiero kukkakaalien nuppuihin huoneenlämpöinen voi. Ripottele suola kukkakaalien pintaan tasaisesti.
Laita kukkakaalit uunivuokaan. Paista kukkakaaleja 165 C asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes kukkakaalit ovat kullanruskeita.
Anna hieman jäähtyä ja irrota paahdetut nuput. Laita nuput sivuun odottamaan tarjoilua.
Valmista keittopohja isossa kattilassa. Lisää kattilaan rypsiöljy, currytahna ja Myllärin Pitkäjyväinen Kaura. Kuullota hetki. Lisää joukkoon keltasipulit ja porkkanat. Kuullota vielä pari minuuttia.
Lisää joukkoon kookosmaito ja vesi. Kuumenna ja kypsennä kaura ja kasvikset. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää valmiin keiton joukkoon viipaloitu paksoi. Tarjoilua varten ripottele keiton pinnalle paahdettua kukkakaalia.
Vinkki! Paahdettu kukkakaali toimii sellaisenaan monien ruokien lisukkeena ja jopa pääraaka-aineena!