Myllärin by Helsinki Mills

Kinkkupiirakka eli Quiche Lorraine

Anna piirakan tekeytyä ennen tarjoilua, jos vain maltat.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
1 h
Aktiivinen
20 min
Yhteensä
1 h 20 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

1

piirakka

Piirakkapohja

150 g laktoositonta voita
1 tl suolaa
3 rkl vettä

Täyte

200 g kinkkusuikaletta
100 g purjosipulin hienonnettuna
100 g paprika hienonnettuna
2 dl ruokakermaa
2 kpl kananmunaa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria rouhittuna
150 g juustoraastetta

Ohjeet

  1. Valmista piirakkapohja. Nypi sormin vehnäjauho, voi, vesi ja suola taikinaksi. Puristele palloksi. Laita taikina pallo kylmään tekeytymään puoleksi tunniksi.

  2. Voitele piirakkavuoka. Kaulitse taikina ohueksi ja nosta piirakkavuokaan. Painele tasaiseksi ja tasaa reunat. Esipaista pohjaa 180 C asteisessa uunissa kymmenen minuuttia.

  3. Valmista täyte sekoittamalla kinkkusuikaleet, purjo, paprika ja juustoraaste. Levitä täytettä piirakkapohjan päälle tasaisesti.

  4. Vatkaa kerma, kananmuna, suola ja mustapippuri sekaisin. Kaada kerma-munaseos täytteiden päälle.

  5. Paista piirakkaa 30 minuuttia 180 C asteisessa uunissa. Tai kunnes kypsä.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
0,9 g
Proteiini
9,2 g
Energia
238,9 kcal
Hiilihydraatit
11,8 g
Rasva
17,0 g
Tyydyttynyt rasva
10,2 g
Suola
1,7 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Punajuuri-kaurapiirakka
1 h VG

Punajuuri-kaurapiirakka

Maukas piirakka kaurarouhepohjalla
45 min L, GL, VG

Maukas piirakka kaurarouhepohjalla

Myllärin Suppilovahveropiirakka
55 min L

Myllärin Suppilovahveropiirakka

Kauravohvelit
1 h L, GL, VG

Kauravohvelit