Myllärin by Helsinki Mills

Kauraminestrone

Kauraa, kauraa, kauraa siellä sun täällä. Kaikkialle se sopii.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
30 min
Aktiivinen
20 min
Yhteensä
50 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
GL
Gluteeniton
VG
Kasvisruoka
M
Maidoton
K
Kananmunaton
V
Vegaani

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

4

henkilöä

½ dl oliiviöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
2 porkkanaa leikattuna
2 keltasipulia hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 l tomaattimehua
200 tomaattia pilkottuna
200 g pakaste herneitä
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 ruukku ruohosipulia hienonnettuna

Ohjeet

  1. Kuumenna iso kattila. Lisää kattilaan oliiviöljy, tomaattipyree, Myllärin Pitkäjyväinen Kaura, porkkana, keltasipuli ja valkosipuli. Kuullota pari minuuttia.

  2. Lisää joukkoon tomaattimehu. Hauduttele miedolla lämmöllä kaura ja kasvikset kypsiksi. Lisää tarvittaessa vettä.

  3. Mausta keitto suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Kuumenna keitto ennen tarjoilua ja lisää joukkoon pakasteherneet, kirsikkatomaatit ja tuore ruohosipuli.

Ostoslistalle

Vinkit

Vinkki! Halutessasi voit lisätä kauraminestrone-keittoon alussa siivutettua pekonia tuomaan lihaisuutta keittoon. Voit myös lisätä kasvisproteiiniksi papuja joukkoon!

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
5,2 g
Proteiini
7,8 g
Energia
276,7 kcal
Hiilihydraatit
29,0 g
Rasva
13,2 g
Tyydyttynyt rasva
2,0 g
Suola
2,8 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Kinkkupiirakka eli Quiche Lorraine
1 h 20 min L

Kinkkupiirakka eli Quiche Lorraine

Juureskauratto
35 min L, GL, K

Juureskauratto

Luonnonkala­piirakka
1 h 50 min L

Luonnonkala­piirakka

Kauravohvelit ja katkaraputäyte
1 h L

Kauravohvelit ja katkaraputäyte