Myllärin by Helsinki Mills

Kaurainen lihapullavuoka

Paista lihapullat ja laita vuokaan tomaattikastikkeen ja kauran kanssa. Melko helppoa!

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
30 min
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
1 h

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
GL
Gluteeniton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

6

henkilöä

Lihapullat

700 g naudanjauhelihaa
200 g kermaviiliä
1 dl gluteenittomia korppujauhoja
1 kpl kananmuna
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria

Vuoka

400 g tomaattimurskaa
4 dl vettä
150 g juustoraastetta

Ohjeet

Lihapullat

  1. Sekoita kulhossa käsin kaikki raaka-aineet keskenään. Pyörittele lihapullataikinasta 30–40 g lihapullia. Kuumenna paistinpannu ja ruskista lihapullat. 

    Voit myös ruskistaa lihapullat 185 C asteisessa uunissa leivinpaperoidulla uunipellillä.

Vuoka

  1. Voitele syvä uunivuoka oliiviöljyllä. Laita Myllärin Pitkäjyväinen kaura, tomaattimurska ja vesi vuokaan. Sekoita kevyesti keskenään tasaiseksi.

  2. Painele vuoan päälle ruskistetut lihapullat. Ripottele juustoraaste päälle. Paista 150 C asteisessa uunissa 30–40 minuuttia, kunnes kaura on kypsää.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
1,8 g
Proteiini
10,5 g
Energia
145,6 kcal
Hiilihydraatit
10,4 g
Rasva
6,4 g
Tyydyttynyt rasva
2,9 g
Suola
0,7 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteeniton kinkkugalette
1 h GL

Gluteeniton kinkkugalette

Kaurarouheella täytetyt kesäkurpitsat
1 h VG

Kaurarouheella täytetyt kesäkurpitsat

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)
1 h L, GL

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)

Sitruunainen tofu-kasviskeitto kauralla
30 min GL, V

Sitruunainen tofu-kasviskeitto kauralla