Myllärin by Helsinki Mills

Kaurahiutalesämpylät

Paketin pohjalla kaurahiutaleita? No laitappa ne vaikka sämpylätaikinan joukkoon! Voit korvata myös hiutaleet kypsällä kaurapuurolla, jos kiireisestä aamusta jäi kattilanpohjalle.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
1 h
Aktiivinen
15 min
Yhteensä
1 h 15 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
VG
Kasvisruoka
M
Maidoton
K
Kananmunaton
V
Vegaani

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

16

sämpylää

5 dl vettä
50 hiivaa
1 tl suolaa tai oman maun mukaan

Ohjeet

  1. Sekoita veteen hiiva ja suola. Sekoita tasaiseksi.

  2. Lisää joukkoon Myllärin 2.0 Kaurahiutaleet ja vehnäjauho 2.0. Vaivaa taikinaa mielellään vähintään viisi minuuttia.

  3. Anna taikinan kohota 30 minuuttia huoneenlämmössä liinan alla.

  4. Jaa taikina 16 palaan. Muotoile sämpylöiksi ja laita leivinpaperoidulle uunipellille.

  5. Paista 200 C asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, tai kunnes sämpylät ovat kypsiä.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
2,7 g
Proteiini
6,9 g
Energia
203,6 kcal
Hiilihydraatit
38,8 g
Rasva
1,2 g
Tyydyttynyt rasva
0,3 g
Suola
0,5 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteeniton näkkileipä
1 h L, GL, VG, M, K, V

Gluteeniton näkkileipä

Gluteeniton vuokaleipä
1 h 45 min L, GL, VG, M, K, V

Gluteeniton vuokaleipä

Pähkinäsämpylät
1 h 15 min L, VG, M, K, V

Pähkinäsämpylät

Kaurainen Focaccia
1 h 30 min L, VG, M, K, V

Kaurainen Focaccia