Myllärin by Helsinki Mills

Kaurainen Focaccia

Italian herkkuleipä saa makua, puhtia ja luonnetta suomalaisesta kaurasta.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
1 h 15 min
Aktiivinen
15 min
Yhteensä
1 h 30 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
VG
Kasvisruoka
M
Maidoton
K
Kananmunaton
V
Vegaani

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

1

leipä

Ainekset

4 ½ dl vettä
25 g hiivaa
2 tl suolaa

Pinnalle

1 dl oliiviöljyä
2 tl sormisuolaa
2 rkl rosmariinia

Ohjeet

  1. Liota hiiva veteen. Lisää joukkoon Myllärin 2.0 Kaurahiutaleet. Anna seistä 5 minuuttia.

  2. Lisää joukkoon Myllärin Leivontakarkeat Vehnäjauhot ja suola. Vaivaa taikinaksi mieluiten vähintään 5 minuuttia. Anna taikinan levätä 15 minuuttia liinan alla.

  3. Voitele uuninkestävä vuoka tai pelti oliiviöljyllä. Kaulitse taikina vuokaan. Anna kohota 30-40 minuuttia. 

  4. Painele haarukalla leipään reikiä. Valuta oliiviöljy tasaisesti leivän päälle. Ripottele sormisuola ja rosmariini leivän päälle. Paista 175 C asteisessa uunissa 30 minuuttia.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
2,1 g
Proteiini
6,6 g
Energia
248,5 kcal
Hiilihydraatit
35,8 g
Rasva
8,4 g
Tyydyttynyt rasva
1,3 g
Suola
1,0 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)
1 h L, GL

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)

Gluteeniton reikäleipä
1 h 20 min L, GL, VG, M, K, V

Gluteeniton reikäleipä

Bruschetta
2 h 15 min L, VG, K

Bruschetta

Briossisämpylät
1 h 35 min L, VG

Briossisämpylät