Ainekset
4 hengelle
Lihapullat:
700 g | naudan jauhelihaa |
200 g | kermaviiliä |
1 dl | korppujauhoa |
1 kpl | kananmuna |
2 tl | suolaa |
1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
rypsiöljyä paistamiseen |
Vuoka:
5 dl | Myllärin Pitkäjyväistä Kauraa |
400 g (1 tlk) | tomaattisosetta |
4 dl | vettä |
lihapullat | |
100–150 g | juustoraastetta |
oliiviöljyä voiteluun |

Valmistusohje
Lihapullat:
Sekoita kulhossa käsin kaikki raaka-aineet keskenään. Pyörittele lihapullataikinasta 30–40 g lihapullia. Kuumenna paistinpannu ja ruskista lihapullat. Voit myös ruskistaa lihapullat 185 C asteisessa uunissa leivinpaperoidulla uunipellillä.
Vuoka:
Voitele syvä uunivuoka oliiviöljyllä. Laita Myllärin Pitkäjyväinen kaura, tomaattimurska ja vesi vuokaan. Sekoita kevyesti keskenään tasaiseksi.
Painele vuoan päälle ruskistetut lihapullat. Ripottele juustoraaste päälle. Paista 150 C asteisessa uunissa 30–40 minuuttia, kunnes kaura on kypsää.
Vinkki! Nopeuttaaksesi valmistusta voit korvata lihapullat valmislihapullilla.