Kaurainen lihapullavuoka

yli 60 min. | Helppo

  • Ruoanlaitto
Ainekset

4 hengelle

Lihapullat:

700 g naudan jauhelihaa
200 g kermaviiliä
1 dl korppujauhoa
1 kpl kananmuna
2 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
rypsiöljyä paistamiseen

 

Vuoka:

5 dl Myllärin Pitkäjyväistä Kauraa
400 g (1 tlk) tomaattisosetta
4 dl vettä
lihapullat
100–150 g juustoraastetta
oliiviöljyä voiteluun
Valmistusohje

Lihapullat:

Sekoita kulhossa käsin kaikki raaka-aineet keskenään. Pyörittele lihapullataikinasta 30–40 g lihapullia. Kuumenna paistinpannu ja ruskista lihapullat. Voit myös ruskistaa lihapullat 185 C asteisessa uunissa leivinpaperoidulla uunipellillä.

Vuoka:

Voitele syvä uunivuoka oliiviöljyllä. Laita Myllärin Pitkäjyväinen kaura, tomaattimurska ja vesi vuokaan. Sekoita kevyesti keskenään tasaiseksi.

Painele vuoan päälle ruskistetut lihapullat. Ripottele juustoraaste päälle. Paista 150 C asteisessa uunissa 30–40 minuuttia, kunnes kaura on kypsää.

Vinkki! Nopeuttaaksesi valmistusta voit korvata lihapullat valmislihapullilla.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.