Kaura-porkkanamunakas (G)

30-60 min. | Keskitaso

  • Gluteenittomat
  • Ruoanlaitto
Ainekset
4-5 annosta
6 dl vettä
2 dl Myllärin Kaura Ateriajyviä
½ tl suolaa
2 isoa porkkanaa
2 tl soijakastiketta
1 tl sokeria
2 rkl kaprismarjoja
½ tl chilirouhetta
2 tl kuivattua rakuunaa
6 kananmunaa
1 dl kaurakermaa tai vettä
½ tl suolaa
100 g juustoraastetta
Valmistusohje

Mittaa vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää kaurajyvät ja suola. Anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 20 minuuttia tai kunnes kaurajyvät ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa kattilaan vettä.

Kuori ja raasta porkkanat. Laita raaste kuumalle paistinpannulle ja kääntele hetki kovalla lämmöllä. Mausta soijakastikkeella ja sokerilla. Lisää joukkoon kaprismarjat, chilirouhe, kuivattu rakuuna ja rikotut kananmunat. Lisää vielä kaurakerma tai vesi, suola ja juustoraaste. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos reunalliseen leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja paista 175-200 asteessa n. 20 minuuttia tai kunnes pinta on kiinteä.

Vinkki! Tämän ruokaisan munakkaan voit tarjota annospaloiksi leikattuna myös suolaisen piiraan asemesta.

Ohje on #suomenparaskaurakokki-kisan satoa! Reseptin alkuperäisidea @tarmotanttu

Reseptissä käytetyt tuotteet

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

  • Kuva saa olla enintään 2Mt.
  • Vaihda liittämäsi kuva, painamalla Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja valitse toinen kuva.
  • Peruuta kuva, painamalla Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja peruuta liittäminen ("Kumoa"-nappi/mobiililaitteen takaisinmenotoiminto).

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.