Myllärin by Helsinki Mills

Kaura-porkkanamunakas

Ruokaisa munakas toimii myös piirakan asemasta!

Ohje on #suomenparaskaurakokki-kisan satoa! Reseptin alkuperäisidea @tarmotanttu

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
40 min
Aktiivinen
15 min
Yhteensä
55 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
VG
Kasvisruoka

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

1

pellillinen

6 vettä
½ tl suolaa
2 isoa porkkanaa
2 tl soijakastiketta
1 tl sokeria
2 rkl kaprista
pieni pala punaista chiliä
2 tl rakuunaa kuivattua
6 kananmunaa
1 dl kaurakermaa
½ tl suolaa
100 g juustoraastetta

Ohjeet

  1. Mittaa vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää kaurajyvät ja suola. Anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 20 minuuttia tai kunnes kaurajyvät ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa kattilaan vettä.

  2. Kuori ja raasta porkkanat. Laita raaste kuumalle paistinpannulle ja kääntele hetki kovalla lämmöllä. Mausta soijakastikkeella ja sokerilla. Lisää joukkoon kypsät kaurajyvät, kaprismarjat, chilirouhe, kuivattu rakuuna ja rikotut kananmunat. Lisää vielä kaurakerma tai vesi, suola ja juustoraaste. Sekoita tasaiseksi. 

  3. Kaada seos reunalliseen leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja paista 175-200 asteessa n. 20 minuuttia tai kunnes pinta on kiinteä.

Ostoslistalle

Vinkit

Tämän ruokaisan munakkaan voit tarjota annospaloiksi leikattuna myös suolaisen piiraan asemesta.

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
4,1 g
Proteiini
11,7 g
Energia
278,2 kcal
Hiilihydraatit
25,9 g
Rasva
13,4 g
Tyydyttynyt rasva
6,6 g
Suola
2,7 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Bruschetta
2 h 15 min L, VG, K

Bruschetta

Rocky Road
1 h 15 min L, M

Rocky Road

Myllärin Kauraiset Myslipatukat
2 h 15 min L, GL, K

Myllärin Kauraiset Myslipatukat

Kuningatarpiirakka
45 min GL, VG

Kuningatarpiirakka