Kaura-kukkakaalikeitto

30-60 min. | Keskitaso

  • Ruoanlaitto
  • Kasvisruoka
Ainekset
Paahdettu kukkakaali
2 kpl (600–800 g) pieniä kukkakaaleja
50 g huoneenlämpöistä voita
2 tl suolaa
Keittopohja
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl keltaista currytahnaa
2 dl Myllärin Pitkäjyväistä Kauraa
2 kpl sitruunanruohoa murskattuna
2 kpl keltasipulia hienonnettuna
2 kpl (300–400 g) porkkanaa kuutioituna
1 prk (400 ml) kookosmaitoa
6 dl vettä
2 kpl paksoita viipaloituna
suolaa, mustapippuria
Valmistusohje

Valmista ensin paahdettu kukkakaali. Poista kukkakaaleista isoimmat lehdet. Hiero kukkakaalien nuppuihin huoneenlämpöinen voi. Ripottele suola kukkakaalien pintaan tasaisesti.

Laita kukkakaalit uunivuokaan. Paista kukkakaaleja 165 C asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes kukkakaalit ovat kullanruskeita.

Anna hieman jäähtyä ja irrota paahdetut nuput. Laita nuput sivuun odottamaan tarjoilua.

Valmista keittopohja isossa kattilassa. Lisää kattilaan rypsiöljy, currytahna ja Myllärin Pitkäjyväinen Kaura. Kuullota hetki. Lisää joukkoon keltasipulit ja porkkanat. Kuullota vielä pari minuuttia.

Lisää joukkoon kookosmaito ja vesi. Kuumenna ja kypsennä kaura ja kasvikset. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää valmiin keiton joukkoon viipaloitu paksoi. Tarjoilua varten ripottele keiton pinnalle paahdettua kukkakaalia.

Vinkki! Paahdettu kukkakaali toimii sellaisenaan monien ruokien lisukkeena ja jopa pääraaka-aineena!

Reseptissä käytetyt tuotteet

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.