Ainekset
30 kpl
8 dl | vettä |
2 dl | maitoa |
50 g | hiivaa |
2 rkl | sokeria |
1 rkl | suolaa |
1 dl | ruokaöljyä |
2 dl | Myllärin Ruisjauhoja |
4 dl | Myllärin Luomu Kaurahiutaleita |
1,6 l | Myllärin Leivontakarkeita Vehnäjauhoja |
Pinnalle seesamin- ja unikonsiemeniä |

Valmistusohje
- Aloita valmistamalla taikina. Lämmitä vesi ja maito 37-asteiseksi. Lisää nesteen joukkoon murennettu hiiva, 2 rkl sokeria, 1 rkl suolaa ja 1 dl ruokaöljyä. Sekoita hyvin.
- Lisää joukkoon 2 dl Myllärin Ruisjauhoja sekä 4 dl Myllärin Luomu Kaurahiutaleita. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää taikinaan vähitellen Myllärin Leivontakarkeita Vehnäjauhoja. Alusta taikinaa noin 10 minuuttia. Taikinan tulee olla notkeaa ja sitkeää. Kohota taikina hyvin.
- Jaa kohonnut taikina 30 osaan ja leivo osat pyöreiksi sämpylöiksi.
- Anna kohota 10-15 minuuttia.
- Kuumenna kattilassa 2 l vettä kiehuvaksi ja lisää joukkoon 2 rkl suolaa.
- Tee kohonneisiin sämpylöihin reikä keskelle. Nosta 1-3 bagelia kerrallaan reikäkauhan avulla noin 3 sekunniksi kiehuvaan suolaveteen. Vie bagelit vedestä suoraan leivinpaperilla suojatulle uunipellille. Ripottele bageleiden pinnalle siemeniä.
- Paista bageleita 225 asteisessa uunissa 12-15 min kunnes ne ovat saaneet väriä pintaan.
Vinkki! Täytä bagelit tuorejuustolla, salaatilla sekä erilaisilla leikkeleillä ja juustoilla.