Bagelit

30-60 min. | Keskitaso

  • Suolaiset leivonnaiset
  • Leivät ja sämpylät
Ainekset

30 kpl

8 dl vettä
2 dl maitoa
50 g hiivaa
2 rkl sokeria
1 rkl suolaa
1 dl ruokaöljyä
2 dl Myllärin Ruisjauhoja
4 dl Myllärin Luomu Kaurahiutaleita
1,6 l Myllärin Leivontakarkeita Vehnäjauhoja
Pinnalle seesamin- ja unikonsiemeniä
Valmistusohje
  1. Aloita valmistamalla taikina. Lämmitä vesi ja maito 37-asteiseksi. Lisää nesteen joukkoon murennettu hiiva, 2 rkl sokeria, 1 rkl suolaa ja 1 dl ruokaöljyä. Sekoita hyvin.
  2. Lisää joukkoon 2 dl Myllärin Ruisjauhoja sekä 4 dl Myllärin Luomu Kaurahiutaleita. Sekoita tasaiseksi.
  3. Lisää taikinaan vähitellen Myllärin Leivontakarkeita Vehnäjauhoja. Alusta taikinaa noin 10 minuuttia. Taikinan tulee olla notkeaa ja sitkeää. Kohota taikina hyvin.
  4. Jaa kohonnut taikina 30 osaan ja leivo osat pyöreiksi sämpylöiksi.
  5. Anna kohota 10-15 minuuttia.
  6. Kuumenna kattilassa 2 l vettä kiehuvaksi ja lisää joukkoon 2 rkl suolaa.
  7. Tee kohonneisiin sämpylöihin reikä keskelle. Nosta 1-3 bagelia kerrallaan reikäkauhan avulla noin 3 sekunniksi kiehuvaan suolaveteen. Vie bagelit vedestä suoraan leivinpaperilla suojatulle uunipellille. Ripottele bageleiden pinnalle siemeniä.
  8. Paista bageleita 225 asteisessa uunissa 12-15 min kunnes ne ovat saaneet väriä pintaan.

Vinkki! Täytä bagelit tuorejuustolla, salaatilla sekä erilaisilla leikkeleillä ja juustoilla.

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.