Hyvä aamupala sisältää runsaskuituista täysjyväviljaa, jotakin proteiinilähdettä (esim. maitotuotteita, kananmunaa, pähkinöitä), hedelmiä tai marjoja ja myös vähän rasvaa. Kotimaista täysjyväkauraa on hyvä pitää muodossa tai toisessa mukana jokaisella aamiaisella.
Alta löydät vinkkejä ja linkkejä ohjeisiin, joista voit poimia omaan aamuusi sopivat. Ota aamut haltuun ja tankkaa energiaa päivään!
PUUROT
Kokeile vaikka:
- Kattilassa keitettyä puuroa
- Mikropuuroa
- Uunipuuroa
- Tuorepuuroa
Veteen keiteltävän puuron voi jättää valmistumaan itsekseen pienellä lämmöllä aamutoimien ajaksi, mutta maitoon keitettäessä kiehumista pitää vahtia ja sekoitella. Maitoon keitetty puuro on vaan niin hyvää! Puuron voi keittää myös esim. kasvimaitoon.
Tutustu Myllärin puuroresepteihin
Puuron kanssa voi syödä mitä tahansa itselle mieluisaa: maitoa, pakastemarjoja, hilloa, mehukeittoa, banaania, voisilmän, kanelisokeria, raejuustoa, pähkinöitä, siemeniä, avokadoa…
Jos puuroa tulee tehtyä liikaa, siitä voi tehdä vaikka helpot rieskat iltapalalle.