Lotta Kemppinen juoksee kauraenergialla

Pikajuoksija Lotta Kemppinen on Myllärin sponsoriurheilija. Tutustu Lottaan ja hänen arkiruokavinkkeihinsä!

Elintarviketieteitä Viikissä opiskeleva Lotta Kemppinen on mainio mainoskasvo Myllärin-brändille, sillä oikeanlainen ravitsemus ja terveellinen ruokavalio ovat urheilijalle tärkeitä. Myllärin laadukkaat tuotteet auttavat häntä sopivan ja monipuolisen ruokavalion koostamisessa.

– Arvostan ruoassa hyvää makua ja mielestäni on myös kiva, jos ruoka näyttää hyvältä. Mutta maku edellä mennään. Ja kunhan vaan saa tarpeeksi, niin se on myös tärkeää, kertoo Lotta Kemppinen ruokafilosofiastaan. 

Ilon kautta eteenpäin

Lotta Kemppinen aloitti yleisurheilun kahdeksanvuotiaana. Pikajuoksun hän valitsi lajikseen vasta 20-vuotiaana, sitä ennen hän oli ottelija.

– Ensimmäisiin kisoihini osallistuin jo lapsena, mutta silloin se oli enemmän sellaista hauskanpitoa ja urheilusta nauttimista. Vasta pikkuhiljaa kilpailemisesta on tullut totisempaa, mutta ei tämä vieläkään liian vakavaa ole, vaan ilon kautta mennään, nauraa Kemppinen.

Lupaavan urheilijan tavoitteena on saavuttaa naisten 100 metrin Suomen ennätysaika, joka on 11,13. Lisäksi hän haaveilee Euroopan mestaruusmitalista ulkoradoilla. Tänä keväänä Kemppinen juoksi EM-hopealle naisten 60 metrillä Torunissa.

Lotta Kemppinen
Lotta Kemppinen

Kaurasta energiaa kisoihin ja treeneihin

Urheilijalle ruoka on tärkeää polttoainetta. Lotta Kemppinen suosii arkipäiväisessä syömisessä maukkaita, mutta helppoja ja nopeita ruokia, josta saa riittävästi energiaa treeneihin ja treeneistä palautumiseen. Kauratuotteet maistuvat Lotalle, sillä kaurasta saa hitaita hiilihydraatteja, kuituja ja proteiinia, joita jokainen liikkuja tarvitsee. Kisapäivänä Myllärin tuotteet näkyvät monessa hetkessä. 

– Kisapäivänä on tärkeää, että jo aamupalalla ja lounaalla saa tarpeeksi energiaa, joka kantaa loppupäivän. Lisäksi tarvitaan hyvät eväät, jotta jaksaa alkuerien jälkeen finaalissa antaa kaikkensa.

– Aamupalalla syön vaihdellen esimerkiksi aamupuuroa, mysliä jugurtin joukossa tai tuorepuuroa. Myllärin Ateria-aineksista saa tehtyä hyvän lounaan, josta riittää energiaa pidemmäksikin aikaa.

Jokapäiväistä puhtia juoksuradalle Kemppinen hankkii Myllärin kaurahiutaleista ja 4 viljan hiutaleista valmistetusta puurosta. Aamupuuron hän höystää kotimaisilla marjoilla ja hedelmillä. Ennen harjoittelua Kemppinen puolestaan syö usein tuorepuuroa, joka on juuri sopivan tuhtia antamaan voimaa treeneihin, mutta ei tee oloa liian raskaaksi.

– Suosikkini treeniä edeltävistä välipaloista on aprikoosi-vadelmatuorepuuro. Toinen lempparini on smoothie, jossa on jogurttia, banaania, mustikoita, tilkka maitoa ja kaurahiutaleita tai -leseitä, Kemppinen kuvaa

Itse leivottua leipää ja lettuja

Oikeanlainen, terveellinen ruoka on urheilijalle tärkeää, herkuttelua unohtamatta. Lotta Kemppinen ei noudata mitään tiukkaa ruokavaliota, vaan on enemmänkin keskitien kulkija.

– Kunhan ei mene kumpaankaan ääripäähän, niin menee aina hyvin. Voin todellakin herkutella, jos tekee mieli. Ihan parasta on vaikka paistaa lettuja, tai tehdä joku jälkiruoka. Eikä ole mitään sen parempaa kuin itse leivottu, uunituore leipä.

– Riittävä, laadukas ja monipuolinen ruokavalio on tärkeä juoksijalle, jotta treeneissä ja kilpailuissa saa otettua itsestä kaiken irti, Kemppinen kuvaa.

Lisäksi liian yksipuolinen tai riittämätön ruokavalio voi altistaa vammoille ja heikentyvälle vastustuskyvylle, joka voi johtaa sairastumisiin.

– Jos energiaa saa liian vähän ja yksipuolisista lähteistä, niin treeneistä puuttuu puhtia. Silloin myös altistaa itsensä loukkaantumisille, kun lihakset eivät saa kaikkia tarvittavia ravintoaineita. Jos joka päivä yrittää tehdä parhaansa radalla, niin myös ravinnon tulee tukea omia tavoitteita. Kun kokonaisuus on hallussa, niin tulos nähdään radalla! Kemppinen sanoo.

Vaikka nopeat ja helpot välipalat ovat tärkeitä, kannattaa syömiselle pyhittää myös pitempiä hetkiä, jotta riittävän terveellistä ruokaa ehtii syödä kiireisessä arjessakin. Silloin kun Kemppisellä on enemmän aikaa ruuanlaittoon, hän leipoo itse leipää ja surffailee netissä löytääkseen uusia reseptejä.

– Tykkään leipoa muun muassa kaurapaloja, ruisleipää ja foccaciaa. Myllärin sivuilta löytyy paljon reseptejä, joista saa inspiraatiota omaan ruuanlaittoon. Kauran käyttäminen riisin ja pastan korvaajana on tullut entistä tutummaksi ja helpommaksi nyt, kun siihen löytyy hyviä vinkkejä ja tuotteita, Kemppinen sanoo

Foccaccia

Välipalaksi maistuvat esimerkiksi Myllärin Fruity Myslistä valmistetut myslipatukat. Tutustu Lotan superhelppojen välipalapatukoiden reseptiin:


Myllärin Aprikoosi-Vadelma Tuorepuuro on yksi Lotta Kemppisen suosikeista, katso Lotan tuorepuuron helppo valmistusohje:

Myllärin monipuoliset tuotteet maistuvat

Yhteistyö Lotta Kemppisen ja Myllärin välillä alkoi jo muutama vuosi sitten, kun urheilija otti yritykseen yhteyttä. Hän oli Myllärin yrityshistorian ensimmäinen sponsoriurheilija. Kemppinen tosin oli jo aiemminkin käyttänyt Myllärin-tuotteita ja tehnyt niistä julkaisuja somekanaviinsa.

– Olen aina pitänyt Myllärin-tuotteista ja mielestäni on hienoa saada tehdä yhteistyötä yrityksen kanssa, joka on niin vahvasti linkittynyt omaan alaani, kertoo Kemppinen yhteistyön taustasta.

Yksi Lotta Kemppisen arkiruokasuosikeista on Kaurabowl.
Tutustu Lotan Kaurabowlin reseptiin:


Lotan kiireetön uunipuuro valmistuu uunissa esimerkiksi treenien aikana. Katso Lotan kiireettömän uunipuuron resepti:

Jaa artikkeli

Sinua voisi myös kiinnostaa

Ensimmäinen Kaura 2.0 sato on kaupoissa ja toinen kylvetty
Viljely 28.05.2024

Ensimmäinen Kaura 2.0 sato on kaupoissa ja toinen kylvetty

Kevät on edennyt rytinällä, vaikka melkoinen takatalvi yllättikin kevättöihin rientäneet. Kuulostelimme, miten Kaura 2.0:n kylvöt etenevät Mäki-Latvalan tilalla. Ensin näytti, … Lue lisää

Sopuratkaisu vatsan kanssa!
Vinkit & niksit 11.04.2024

Sopuratkaisu vatsan kanssa!

Kotimainen kaura on todellinen viljojen diplomaatti ja vatsojen valtakunnansovittelija. Se tulee toimeen kaikenlaisten vatsojen kanssa, myös niiden, jotka noudattavat gluteenitonta … Lue lisää

Välkymmin viljelty: Kaura 2.0
Uutiset 30.01.2024

Välkymmin viljelty: Kaura 2.0

Päätimme täällä Helsingin Myllyssä tehdä maailmasta paremman ja viljelystä välkymmän. Siispä kehitimme oman ja resurssiviisaan täsmätavan kauran kasvattamiseen. Lue lisää

Suussasulavien sämpylöiden salaisuus
Vinkit & niksit 03.01.2024

Suussasulavien sämpylöiden salaisuus

Kysyimme tuotekehittäjältämme Lasse Lindströmiltä, miten syntyy hyvä sämpylätaikina ja mitkä ovat pahimmat sudenkuopat kotileipurille. Lue lisää