KAURAA, KUIVATTUA KARPALOA JA OLIIVIA, SELLERIÄ JA KUMINA-KESÄKURPITSAA

yli 60 min. | Keskitaso

Ainekset
10 annosta
Myllärin Kaura Ateriajyviä, n. 1 dl raakaa jyvää/ruokailija
1 kg selleriä
150 g kivettömiä mustia oliiveja
2 kesäkurpitsaa
kuminansiemeniä
öljyä paistamiseen
kuivattuja karpaloita
salaatin vesoja
tuoreita yrttejä
Sitruunavinegretti
 2-3 sitruunan mehut ja kuoret
1 dl vaalea balsamicoa
100 g hillosokeria
10 g suolaa
rypsiöljyä
Valmistusohje

Ryöppää oliivit kahteen kertaan ja kuivata yön yli. Aja kutterissa rouheeksi.

Valmista sitruunavinegretti: kiehauta sitruunamehu ja kuoret, balsamico, sokeri ja suola vinegretin pohjaksi. Sekoita joukkoon rypsiöljyä niin, että pohjaa on 1 osa ja rypsiöljyä 2 osaa.

Leikkaa sellereistä juuriosaa vähemmäksi ja pese hyvin. Kääri selleri folioon. Kypsennä uunissa 180°C kunnes sisälämpö 85°C. Jäähdytä, kuori ja paloittele. Ennen esillelaittoa, friteeraa selleripalat tai voitele öljyllä ja paahda 180-asteisessa uunissa n. 5 min.

Kypsennä ateriajyvät ohjeen mukaan. Paista kypsät jyvät öljyssä reippaassa lämmössä ja mausta suolalla.

Viipaloi  kesäkurpitsat, ripottele leikkauspinnoille kokonaisia kuminansiemeniä ja paista öljyssä kullanruskeiksi. Mausta suolalla.

Laita tarjolle. Käytä koristeluun kuivattuja karpaloita, salaatin versoja ja yrttejä.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

  • Kuva saa olla enintään 2Mt.
  • Jos haluat vaihtaa liittämäsi kuvan, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja valitse toinen kuva.
  • Jos haluat peruuttaa kuvan liittämisen, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja peruuta liittäminen ("Kumoa"-nappi/mobiililaitteen takaisinmenotoiminto).

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.