Myllärin by Helsinki Mills

Sitruunainen kauratto

Herkullisen raikas kauralisuke, jossa maistuu rehellinen sitruuna. Valmistetaan mieluiten padassa/kattilassa, jossa se saa hautua rauhassa kypsäksi. Maistuu parhaiten vaalean kalan tai kasvispihvien lisukkeena. Halutessaan joukkoon voi lisätä tuorejuustoa tai parmesaania ja hienonnettua persiljaa.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
30 min
Aktiivinen
10 min
Yhteensä
40 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

GL
Gluteeniton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

5

kg
saanto

1 ½ dl rypsiöljyä
500 g pakaste sipulikuutiota
15 g valkosipulinkynttä
6 g kurkumaa
3 l vettä
50 g kasvisliemijauhetta
5 dl sitruunanmehua
30 g sitruunan kuori
500 g tuorejuustoa
40 g persiljaa

Ohjeet

Ohjeet

  1.  Kuumenna öljy padassa. Lisää sipuli, valkosipuli ja kurkuma ja kuullota keskilämmöllä, kunnes sipulit pehmenee.

    Lisää kaura ja sekoita hetki, jotta maut imeytyvät.

    Lisää joukkoon vesi ja kasvisliemi, sekoita.

     Anna hautua miedolla lämmöllä noin 20–25 minuuttia, kunnes kaura on kypsää ja neste imeytynyt.

Viimeistely ja tarjoilu

  1. Sekoita joukkoon sitruunamehu ja sitruunankuoriraaste.

    Halutessasi lisää myös tuorejuusto/parmesaani ja persilja.

    Kuumenna, tarkista maku.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
2,8 g
Proteiini
4,5 g
Energia
143,1 kcal
Hiilihydraatit
16,4 g
Rasva
5,9 g
Tyydyttynyt rasva
1,8 g
Suola
0,4 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Keitetty kaura
25 min L, GL, VG, M, K, V

Keitetty kaura

Paahdettu kaura
45 min L, GL, VG, M, K, V

Paahdettu kaura

Pinaattinen kauratto
35 min GL

Pinaattinen kauratto

Kaurapannaria, hillaa ja jogurttimoussea
12 h 30 min L

Kaurapannaria, hillaa ja jogurttimoussea