Herkullisen raikas kauralisuke, jossa maistuu rehellinen sitruuna. Valmistetaan mieluiten padassa/kattilassa, jossa se saa hautua rauhassa kypsäksi. Maistuu parhaiten vaalean kalan tai kasvispihvien lisukkeena. Halutessaan joukkoon voi lisätä tuorejuustoa tai parmesaania ja hienonnettua persiljaa.
Ainesosat
Ainesosat
kg
saanto
Ohjeet
Ohjeet
Kuumenna öljy padassa. Lisää sipuli, valkosipuli ja kurkuma ja kuullota keskilämmöllä, kunnes sipulit pehmenee.
Lisää kaura ja sekoita hetki, jotta maut imeytyvät.
Lisää joukkoon vesi ja kasvisliemi, sekoita.
Anna hautua miedolla lämmöllä noin 20–25 minuuttia, kunnes kaura on kypsää ja neste imeytynyt.
Viimeistely ja tarjoilu
Sekoita joukkoon sitruunamehu ja sitruunankuoriraaste.
Halutessasi lisää myös tuorejuusto/parmesaani ja persilja.
Kuumenna, tarkista maku.