Myllärin by Helsinki Mills

Pinaattinen kauratto

Kauniin vihreä, maukas ja täyteläinen ristoton tyyppinen kauratto. Sopii lisukekaurana erinomaisesti vaalealle kalalle, kanalle, kasviksille ja äyriäisille. Helppo valmistaa, sillä pinaattisen peston voi tehdä reilusti jo etukäteen maustumaan ja sekoittaa kauran joukkoon vasta juuri ennen tarjoilua.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
20 min
Aktiivinen
15 min
Yhteensä
35 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

GL
Gluteeniton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

2

kg
saanto

Ainekset

1 l vettä
25 g kasvisliemijauhetta

Pinaattinen pesto

200 g pinaattia
25 g persiljaa
75 g parmesanjuustoa raastettuna
7 ½ g valkosipulinkynttä
1 dl rypsiöljyä

Ohjeet

Ohjeet

  1. Mittaa 1/1 65 GN-vuokaan kaura, vesi ja kasvisliemijauhe.

  2. Kypsennä höyrytoiminnolla uunissa 20min.

Pinaattinen pesto

  1. Laita pinaatti, persilja, parmesaani ja valkosipuli tehosekoittimeen tai käytä sauvasekoitinta.

  2. Lisää öljy vähitellen ja sekoita, kunnes pestosta muodostuu tasainen ja vihreä tahna.

Viimeistely ja tarjoilu

  1. Sekoita pesto keitetyn kauran joukkoon juuri ennen tarjoilua.

    Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai Parmesan-juustoa.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
4,1 g
Proteiini
6,9 g
Energia
196,9 kcal
Hiilihydraatit
23,0 g
Rasva
7,6 g
Tyydyttynyt rasva
1,4 g
Suola
0,5 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Keitetty kaura
25 min L, GL, VG, M, K, V

Keitetty kaura

Paahdettu kaura
45 min L, GL, VG, M, K, V

Paahdettu kaura

Kaurapannaria, hillaa ja jogurttimoussea
12 h 30 min L

Kaurapannaria, hillaa ja jogurttimoussea

Sitruunainen kauratto
40 min GL

Sitruunainen kauratto