kaura-kasvispaella (g)

30-60 min. | Helppo

Ainekset
10 annosta
750 g Myllärin gluteenittomia kaurajyviä
1,5 l vettä
1-1,5 dl oliiviöljyä
0,5 dl rypsiöljyä
800 g keltasipulia kuutioina
500 g keltaista paprikaa kuutioina
500 g punaista paprikaa kuutioina
2 valkosipulia ohuina viipaleina
1-2 rkl kurkumaa (tai sahramia 2-3 pss)
1-2 kpl chilipaprikaa hienonnettuna
400 g tuoretta tomaattia
800 g tomaattimurskaa
3-5 dl valkoviiniä (alkoholiton/5,5% sopii myös)
0,5 l kasvislientä
½-1 sitruunan kuori + mehu
400 g herneitä
vihreitä ja mustia oliiveja + oliivilientä
tuoretta timjamia, basilikaa ja persiljaa
suolaa
mustapippuria
Valmistusohje

Kypsennä kaurajyvät keittämällä vedessä 20-25 minuuttia ja jäähdytä.
Kuullota paprikat, chili, sipuli, valkosipuli ja kurkuma öljyssä. Lisää tuore tomaatti. Kuullota hetki ja lisää esikypsennetyt kaurajyvät. Lisää valkoviini, tomaattimurska, sitruunan kuoriraaste ja mehu sekä kasvisliemi. Hauduta 10-15 minuuttia.

Lisää tuoreet yrtit, oliivit ja oliiviliemi sekä herneet. Tarkista suola ja tarjoile.

Paellan mehukkuutta voi lisätä kasvisliemellä tai oliiviöljyllä. Lisäkkeeksi sopii esim. valkosipulimajoneesi.

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.