Ainekset
10 annosta | |
750 g | Myllärin Gluteenitonta Villikauraa |
1,5 l | vettä |
1-1,5 dl | oliiviöljyä |
0,5 dl | rypsiöljyä |
800 g | keltasipulia kuutioina |
500 g | keltaista paprikaa kuutioina |
500 g | punaista paprikaa kuutioina |
2 | valkosipulia ohuina viipaleina |
1-2 rkl | kurkumaa (tai sahramia 2-3 pss) |
1-2 kpl | chilipaprikaa hienonnettuna |
400 g | tuoretta tomaattia |
800 g | tomaattimurskaa |
3-5 dl | valkoviiniä (alkoholiton/5,5% sopii myös) |
0,5 l | kasvislientä |
½-1 | sitruunan kuori + mehu |
400 g | herneitä |
vihreitä ja mustia oliiveja + oliivilientä | |
tuoretta timjamia, basilikaa ja persiljaa | |
suolaa | |
mustapippuria |

Valmistusohje
Kypsennä kaurajyvät keittämällä vedessä 20-25 minuuttia ja jäähdytä.
Kuullota paprikat, chili, sipuli, valkosipuli ja kurkuma öljyssä. Lisää tuore tomaatti. Kuullota hetki ja lisää esikypsennetyt kaurajyvät. Lisää valkoviini, tomaattimurska, sitruunan kuoriraaste ja mehu sekä kasvisliemi. Hauduta 10-15 minuuttia.
Lisää tuoreet yrtit, oliivit ja oliiviliemi sekä herneet. Tarkista suola ja tarjoile.
Paellan mehukkuutta voi lisätä kasvisliemellä tai oliiviöljyllä. Lisäkkeeksi sopii esim. valkosipulimajoneesi.