Kukapa ei pitäisi kaura-omenapaistoksesta tai uuniomenasta. Tässä puurossa yhdistyy molemmat! Puuro saa makunsa omenamehusta, omenakuutioista sekä kanelista ja inkivääristä. Puurossa on hiukan ruokosokeria antamaan paahteista makua. Tämä puuro kannattaa jättää sopivan löysäksi. Lautaselle perinteisesti loraus maitoa joukkoon.
Ainesosat
Ainesosat
kg
saanto
Ohjeet
Valmistusohje padassa
Mittaa vesi ja mehu pataan.
Lisää kaura ja keitä miedolla lämmöllä, hauduttamalla noin 40 min kunnes kaura on pehmeää. Sekoita välillä.
Lisää jäiset omakuutiot ja jatka keittämistä n. 15 min
Lisää sokeri, mausteet ja suola.
Valmistusohje uunissa
Mittaa vesi ja mehu vuokaan.
Lisää kaura, jäiset omenakuutiot, sokeri, mausteet ja suola, sekoita ja laita kansi päälle.
Kypsennä uunissa yhdistelmätoiminnolla 160 astetta 30 % höyry n.45-60 min.