Myllärin by Helsinki Mills

Uuniomenapuuro

Kukapa ei pitäisi kaura-omenapaistoksesta tai uuniomenasta. Tässä puurossa yhdistyy molemmat! Puuro saa makunsa omenamehusta, omenakuutioista sekä kanelista ja inkivääristä. Puurossa on hiukan ruokosokeria antamaan paahteista makua. Tämä puuro kannattaa jättää sopivan löysäksi. Lautaselle perinteisesti loraus maitoa joukkoon.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
60 min
Aktiivinen
10 min
Yhteensä
1 h 10 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
GL
Gluteeniton
VG
Kasvisruoka
M
Maidoton
K
Kananmunaton
V
Vegaani

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

6

kg
saanto

3 ½ l vettä
1 l omenamehua
1 kg pakaste omenakuutioita
80 g ruokokidesokeria
20 g kanelia
6 g inkivääriä (mieluiten tuore, kuivakin käy)
5 g suolaa

Ohjeet

Valmistusohje padassa

  1. Mittaa vesi ja mehu pataan.

    Lisää kaura ja keitä miedolla lämmöllä, hauduttamalla noin 40 min kunnes kaura on pehmeää. Sekoita välillä.

    Lisää jäiset omakuutiot ja jatka keittämistä n. 15 min

    Lisää sokeri, mausteet ja suola.

Valmistusohje uunissa

  1. Mittaa vesi ja mehu vuokaan.

    Lisää kaura, jäiset omenakuutiot, sokeri, mausteet ja suola, sekoita ja laita kansi päälle.

    Kypsennä uunissa yhdistelmätoiminnolla 160 astetta 30 % höyry n.45-60 min.

     

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
1,7 g
Proteiini
2,2 g
Energia
76,7 kcal
Hiilihydraatit
13,0 g
Rasva
1,2 g
Tyydyttynyt rasva
0,2 g
Suola
0,1 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Keitetty kaura
25 min L, GL, VG, M, K, V

Keitetty kaura

Paahdettu kaura
45 min L, GL, VG, M, K, V

Paahdettu kaura

Kaurabriossisämpylät
1 h 45 min L, VG

Kaurabriossisämpylät

Pinaattikeitto ja paahdettu kauralisuke
1 h L, GL

Pinaattikeitto ja paahdettu kauralisuke