Myllärin by Helsinki Mills

Pitkään kypsennettyä punajuurta, kaurajyviä ja sinihomejuustoa

Valmistelu

Passiivinen
3 h
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
3 h 30 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

GL
Gluteeniton
VG
Kasvisruoka
K
Kananmunaton

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

10

annosta

2 ½ kg pestyjä punajuurta
5 dl punajuurimehua
1 tl kuivattua timjamia
½ dl omenamehua
3 rkl vaaleaa balsamicoa
200 g keltasipulia
½ dl rypsiöljyä
1 dl valkoviiniä
3 dl kasvislientä
150 g sinihomejuustoa
50 g voita
50 g parmesanjuustoa raastettuna
tilkka sitruunanmehua
suolaa
salaatin versoja
tuoretta timjamia

Ohjeet

  1. Kypsennä kaurajyvät keittämällä paketin ohjeiden mukaan. Jäähdytä.

  2. Paahda punajuuria folioon käärittynä 175-asteisessa uunissa n. 2-3 tuntia ja anna jäähtyä ennen kuorimista. Keitä punajuurimehu puoleen. Mausta timjamilla, tilkalla omenamehua ja balsamicoetikkaa sekä voilla. Kuori ja lohko punajuuret ja lämmitä ne punajuurimehuliemessä.

  3. Freesaa kuutioitu sipuli öljyssä ja lisää kypsät kaurajyvät. Freesaa vielä hetki ja lisää valkoviini, sitruunamehu sekä kasvisliemi. Anna hautua n. 10-15 minuuttia.

  4. Lisää murennettu sinihomejuusto, nokare voita ja lopuksi parmesaaniraastetta.

    Tarkista suola ja maku.

  5. Kokoa kaura ja punajuuret annokseksi lautaselle ja koristele tuoreilla yrteillä.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
5,4 g
Proteiini
8,9 g
Energia
310,3 kcal
Hiilihydraatit
32,2 g
Rasva
14,7 g
Tyydyttynyt rasva
5,9 g
Suola
0,2 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Porkkanakauratto ja paahdettua kukkakaalia
1 h 15 min L, GL, VG, K

Porkkanakauratto ja paahdettua kukkakaalia

Peruna-kaurapaistos
1 h L, VG

Peruna-kaurapaistos

Texmex-kauravuoka
1 h L, GL, K

Texmex-kauravuoka

Nakkirisotto kaurasta
1 h L, M, K

Nakkirisotto kaurasta