Myllärin by Helsinki Mills

Pinaattikeitto ja paahdettu kauralisuke

Perinteinen kauniin vihreä, tuttu ja turvallisen makuinen pinaattikeitto, joka saa kaverikseen paahdetusta kaurasta, raejuustosta ja ruohosipulista valmistetun täyttävän proteiinipitoisen lisukkeen.

Pinaattikeitto uudella vivahteella!

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
30 min
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
1 h

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
GL
Gluteeniton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

5

kg
saanto

Ainekset

2 ½ l vettä
1 ½ l maitoa
800 g pakaste pinaattia
15 g suolaa
2 g valkopippuria
75 g kylmäsuurustuvaa tärkkelystä

Paahdettu kauralisuke

400 g vettä
550 g Raejuusto, rasvaa 2-5 %, laktoositon
100 g ruohosipulia
5 g suolaa

Ohjeet

Pinaattikeitto

  1. Lisää jääkylmä vesi pataan ja lisää joukkoon kylmätärkkelys. Anna turvota n. 5 min.

    Lisää pinaatit, maito ja mausteet, sekoita.

    Annostele pakkeihin ja kuumenna seuraavana päivänä 160 astetta 30 % höyry n. 20–30 min.

Paahdettu kauralisuke

  1. Mittaa 1/2 65 GN-vuokaan kaura ja vesi. Keitä höyrytoiminnolla uunissa 20min. Levitä kypsä kaura 1/1 GN vuokaan ja paahda uunissa 180 astetta n.15-20 min. Kauran voi kypsentää ja paahtaa helposti valmiiksi jo edellisenä päivänä. 

    Sekoita kypsä paahdettu kaura, raejuusto ja hienonnettu ruohosipuli/salaattisipuli. 

    Mausta kevyesti suolalla ja sekoita tasaiseksi.

Ostoslistalle

Vinkit

Tarjoilu:

Annostele pinaattikeitto lautaselle ja ripottele pinnalle paahdettu kauralisuke. Perinteinen pinaattikeitto uudella vivahteella.

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
1,1 g
Proteiini
3,3 g
Energia
49,2 kcal
Hiilihydraatit
6,4 g
Rasva
0,9 g
Tyydyttynyt rasva
0,3 g
Suola
0,5 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Keitetty kaura
25 min L, GL, VG, M, K, V

Keitetty kaura

Paahdettu kaura
45 min L, GL, VG, M, K, V

Paahdettu kaura

Uuniomenapuuro
1 h 10 min L, GL, VG, M, K, V

Uuniomenapuuro

Kaurabriossisämpylät
1 h 45 min L, VG

Kaurabriossisämpylät