Myllärin by Helsinki Mills

Mustikkainen proteiinipuuro

Puuro koetaan usein kevyenä ruokana mutta lisäämällä joukkoon kananmunaa, tästä puurosta saadaan varsinainen proteiinipommi. 

Halutessaan lisukkeena toimii banaani, pakaste mustikka ja raejuusto salsan muodossa, jonka voi maustaa hunajalla. Halutessaan tätä voi myös maustaa kanelilla.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
45 min
Aktiivinen
5 min
Yhteensä
50 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

10

kg
saanto

7 l vettä
4 l maitoa
10 g suolaa
12 kpl kananmunaa

Ohjeet

  1. Mittaa vesi pataan.

    Lisää kaura ja keitä miedolla lämmöllä, hauduttamalla noin 40 min kunnes kaura on pehmeää. Sekoita välillä.

    Lisää maito ja jatka keittämistä n. 15 min.

    Lisää suola.

Ostoslistalle

Vinkit

Halutessasi proteiinipitoisemman puuron lisää muutama raaka kananmuna (tai kananmunajauhetta) ja sekoita puuroa vielä muutama minuutti niin että munat kypsyvät.

Puuron lisukkeina maistuu esim. mustikat, banaani, raejuusto ja ripaus hunajaa. Halutessasi voit maustaa puuron myös kanelilla tai inkiväärillä.

 

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
2,0 g
Proteiini
3,7 g
Energia
83,8 kcal
Hiilihydraatit
11,5 g
Rasva
2,0 g
Tyydyttynyt rasva
0,4 g
Suola
0,1 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Keitetty kaura
25 min L, GL, VG, M, K, V

Keitetty kaura

Paahdettu kaura
45 min L, GL, VG, M, K, V

Paahdettu kaura

Uuniomenapuuro
1 h 10 min L, GL, VG, M, K, V

Uuniomenapuuro

Munkit
1 h 30 min L, VG, M, K, V

Munkit