Myllärin by Helsinki Mills

Maissisosekeitto ja mausteinen kaurasalsa

Kermainen ja samettinen, kauniin keltainen lempeä maissisosekeitto, jonka päälle tarjoillaan lämpimän mausteinen kaurasalsa antamaan purutuntumaa ja makua.

Kaurasalsan paahdetun kauran voit valmistaa jo hyvissä ajoin etukäteen.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
20 min
Aktiivinen
20 min
Yhteensä
40 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

GL
Gluteeniton
VG
Kasvisruoka

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

5

kg
saanto

Maissisosekeitto ainekset

700 g pakaste sipulikuutiota
20 g kurkumaa
5 dl rypsiöljyä
2500 g säilykemaissia
4 l vettä
55 g kasvisliemijauhetta
500 g tuorejuustoa
6 dl ruokakermaa
15 g suolaa

Mausteinen kaurasalsa ainekset

500 g tomaattia tuore, kuutio
500 g säilykemaissia
30 g ruohosipulia
25 g chiliä
½ dl limen mehu
10 g suolaa

Ohjeet

Maissisosekeitto ohje

  1. Lisää pataan öljy, sipuli ja kurkuma, freesaa kunnes sipulit ovat pehmenneet.

    Lisää säilykemaissi, vesi ja kasvisliemijauhe.

    Keitä seosta noin 15–20 minuuttia, kunnes maissit ovat pehmeitä.

    Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella. 

    Lisää tuorejuusto tai kerma ja sekoita hyvin ja kuumenna keitto nopeasti.

    Mausta suolalla ja tarkista maku.

Mausteinen kaurasalsa

  1. Mittaa 1/2 65 GN-vuokaan kaura ja vesi. Keitä höyrytoiminnolla uunissa 20min. 

    Levitä kypsä kaura 1/1 GN vuokaan ja paahda uunissa 180 astetta n.15-20 min. 

    Kauraa voi kypsentää ja paahtaa kerralla isomman määrän. 

     

    Sekoita salsan kaikki ainekset keskenään kulhossa. Mausta suolalla ja sekoita.

    Tarkista maku ja säädä tarvittaessa suolaa tai limemehua.

    Jätä salsa maustumaan jääkaappiin noin 30 minuuttia ennen tarjoilua, jotta maut ehtivät tasaantua

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
2,1 g
Proteiini
2,5 g
Energia
113,8 kcal
Hiilihydraatit
8,9 g
Rasva
7,2 g
Tyydyttynyt rasva
1,5 g
Suola
0,6 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Keitetty kaura
25 min L, GL, VG, M, K, V

Keitetty kaura

Paahdettu kaura
45 min L, GL, VG, M, K, V

Paahdettu kaura

Pinaattinen kauratto
35 min GL

Pinaattinen kauratto

Sitruunainen kauratto
40 min GL

Sitruunainen kauratto