Kermainen ja samettinen, kauniin keltainen lempeä maissisosekeitto, jonka päälle tarjoillaan lämpimän mausteinen kaurasalsa antamaan purutuntumaa ja makua.
Kaurasalsan paahdetun kauran voit valmistaa jo hyvissä ajoin etukäteen.
Ainesosat
kg
saanto
Ohjeet
Maissisosekeitto ohje
Lisää pataan öljy, sipuli ja kurkuma, freesaa kunnes sipulit ovat pehmenneet.
Lisää säilykemaissi, vesi ja kasvisliemijauhe.
Keitä seosta noin 15–20 minuuttia, kunnes maissit ovat pehmeitä.
Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella.
Lisää tuorejuusto tai kerma ja sekoita hyvin ja kuumenna keitto nopeasti.
Mausta suolalla ja tarkista maku.
Mausteinen kaurasalsa
Mittaa 1/2 65 GN-vuokaan kaura ja vesi. Keitä höyrytoiminnolla uunissa 20min.
Levitä kypsä kaura 1/1 GN vuokaan ja paahda uunissa 180 astetta n.15-20 min.
Kauraa voi kypsentää ja paahtaa kerralla isomman määrän.
Sekoita salsan kaikki ainekset keskenään kulhossa. Mausta suolalla ja sekoita.
Tarkista maku ja säädä tarvittaessa suolaa tai limemehua.
Jätä salsa maustumaan jääkaappiin noin 30 minuuttia ennen tarjoilua, jotta maut ehtivät tasaantua