Myllärin by Helsinki Mills

Kylmäleivontaohje Myllärin Luomu Hurjan Viljaiset Sämpylät

Helpota elämääsi kylmäleivonnalla ja unohda raakapakasteet.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
12 h
Aktiivinen
15 min
Yhteensä
12 h 15 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
VG
Kasvisruoka
M
Maidoton
K
Kananmunaton
V
Vegaani

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

16

sämpylää

1 ¼ l vettä
2 kg Myllärin Luomu Hurjan Viljaista Sämpyläjauhoa
1 ½ rkl suolaa
25 g hiivaa

Ohjeet

  1. Liota hiiva viileään veteen.

  2. Sekoita joukkoon jauhot ja suola. Vaivaa taikinaa hitaalla nopeudella yleiskoneella n. 8 min.

  3. Voitele korkeareunainen GN-vuoka öljyllä ja taittele taikina suorakaiteen muotoiseksi vuokaan. Peitä kannella ja jätä jääkaappiin nousemaan yön yli tai 12-18 tunniksi.

  4. Jauhota leivinpöytä hyvin ja kaada taikina pöydälle. Jauhota myös taikinan pinta.

  5. Paloittele taikina haluamasi kokoisiksi sämpylöiksi, leiviksi tai patongeiksi. Huom! Paloja ei saa pyörittää, vaan nosta ne suoraan pellille. Paista ilman nostatusta.

  6. Paista leivät 180-200 asteessa n. 15-20 min. Valitse paistoaika uunisi tehon mukaan.

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
2,8 g
Proteiini
6,9 g
Energia
227,9 kcal
Hiilihydraatit
40,6 g
Rasva
3,2 g
Tyydyttynyt rasva
0,5 g
Suola
0,9 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Kaurapannaria, hillaa ja jogurttimoussea
12 h 30 min L

Kaurapannaria, hillaa ja jogurttimoussea

Vispipuuro kauraleseestä
1 h L, GL, VG, M, K, V

Vispipuuro kauraleseestä

Kaurasmoothie
15 min L, GL, VG, K

Kaurasmoothie

Porkkanakauratto ja paahdettua kukkakaalia
1 h 15 min L, GL, VG, K

Porkkanakauratto ja paahdettua kukkakaalia