Myllärin by Helsinki Mills

Kaurattoa, sesongin sieniä, rapeaa lehtikaalia ja sitruunageeliä

Sitruuna tuo raikkautta tähän syksyiseen ruokaan.

Valmistelu

Passiivinen
1 h
Aktiivinen
45 min
Yhteensä
1 h 45 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

GL
Gluteeniton
VG
Kasvisruoka
K
Kananmunaton
Ladataan...

Ainesosat

10

annosta

Kauratto

5 dl valkoviiniä
1 l sienilientä
1 l kasvislientä
4 keltasipulia
2 dl rypsiöljyä
150 g voita
200 g parmesanjuustoa raastettuna
tuoreita sieniä maun mukaan

Rapea lehtikaali

100 g lehtikaalia
rypsiöljyä
suolaa

Sitruunageeli

2 dl sitruunanmehua
2 dl sokeria
2 dl vettä
9 g agaria

Ohjeet

  1. Mittaa sitruunageelin ainekset kattilaan ja keitä minuutti koko ajan sekoittaen. Jäähdytä, aja geeli tehosekoittimessa ja siivilöi.

  2. Kypsennä kaurajyvät pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä valkoviini, sieniliemi ja paahdettu juuresliemi puoleen. Leikkaa sipuli pieneksi kuutioksi ja freesaa sipuli ja osa sienistä öljyssä. Lisää kypsennetty kaura ja jatka freesausta. Lisää lientä kauran sekaan ja keitä hetki. Lisää kuutioitu voi ja juusto. Paista loput sienistä voi-öljyseoksessa ja mausta suolalla. Käytä kauraton sekaan ja koristeeksi.

  3. Irrottele lehtikaali lehtiruodista ja revi sopivan kokoisiksi paloiksi (4x4cm). Pese hyvin ja valuta kuivaksi. Lisää hiukan öljyä sekä suolaa, sekoita hyvin. Paahda uunissa 120°C /  15-20 min (luukut auki ja keskipuhallus), puolessa välissä voi sekoitella.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
0,4 g
Proteiini
0,4 g
Energia
221,2 kcal
Hiilihydraatit
10,5 g
Rasva
17,7 g
Tyydyttynyt rasva
5,2 g
Suola
0,1 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Kauraa, kuivattua karpaloa ja oliivia, selleriä ja kumina-kesäkurpitsaa
12 h 45 min L, GL, VG, M, K, V

Kauraa, kuivattua karpaloa ja oliivia, selleriä ja kumina-kesäkurpitsaa

Porkkanakauratto ja paahdettua kukkakaalia
1 h 15 min L, GL, VG, K

Porkkanakauratto ja paahdettua kukkakaalia

Pitkään kypsennettyä punajuurta, kaurajyviä ja sinihomejuustoa
3 h 30 min GL, VG, K

Pitkään kypsennettyä punajuurta, kaurajyviä ja sinihomejuustoa

Kylmäleivontaohje Myllärin Luomu Hurjan Viljaiset Sämpylät
12 h 15 min L, VG, M, K, V

Kylmäleivontaohje Myllärin Luomu Hurjan Viljaiset Sämpylät